Εμπειρίες Erasmus - Δημήτριο Αλεξόπουλο Εμπειρίες Erasmus - Δημήτριος Αλεξόπουλος: Best LSE Staff-Student Liaison Course (SSLC) Representative of the Year 2015

Εμπειρίες Erasmus - Ιστορία επιτυχίας

Από τον Δημήτριο Αλεξόπουλο - Προπτυχιακό φοιτητή του ΙΚΥ

Το όνομά μου είναι Δημήτριος Αλεξόπουλος και είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής στο LSE στο πρόγραμμα MSc Social Anthropology (ID 201430475).


Κατά τις προπτυχιακές μου σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας) υπήρξα υπότροφος (2011-12) και αριστούχος απόφοιτος του ΙΚΥ (Μάϊος 2014) [Αρ. Φοιτητικού Μητρώου ΕΚΠΑ: 1231200900010]. Σημειώστε επίσης ότι στο πρόγραμμά μου στο LSE είμαι ο μοναδικός φοιτητής ελληνικής καταγωγής (κατά το… Ευρώπη-Ελλάδα 18-1).

ΙΣΤΟΡΙΑ

Έχω την τιμή να σας ενημερώσω ότι μου απονεμήθηκε το βραβείο του ‘Best LSE Staff-Student Liaison Course (SSLC) Representative of the Year 2015’.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των βραβεύσεων LSE Teaching and Excellence Awards 2015, και έλαβε χώρα σε σχετική εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από το LSE και την LSE Student Union, την Τρίτη 05/05/2015 στην κεντρική αίθουσα τελετών (The Venue) του Saw Swee Hock Student Centre στο LSE. Τα βραβεία απένειμαν ο Professor Paul Kelly με την ιδιότητα του Pro-Director, Teaching and Learning, και ο Tom Maksymiew με την ιδιότητα του LSE SU Education Officer. Το LSE στον τομέα των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών επιστημών είναι σταθερά τρίτο-πέμπτο στον κόσμο, θέση που διατηρεί και στην πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης της World University Rankings, Times Higher Education.

Η αποστολή των SSLC Representatives στο LSE είναι να εργάζονται σε συνεργασία με το προσωπικό του ιδρύματος και το σώμα των φοιτητών για να εξασφαλίζουν τη σταθερότητα, αλλά και για να επιτυγχάνουν την αλλαγή. Να απεργάζονται με πολιτικό επαγγελματισμό την ένωση όλων σε μια αρμονική και λειτουργική ενότητα μέσα στο μοναδικό όσο και ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό περιβάλλον της Houghton Street, ενός ιδρύματος που εργάζεται για την συνέχεια και την αλλαγή, για το παρόν και για το αύριο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Σύντομο ιστορικό προς το βραβείο: Τον Οκτώβριο του 2014 διορίσθηκα SSLC Representative for the MSc Social Anthropology με την ψήφο των φοιτητών και φοιτητριών του προγράμματος. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους διορίσθηκα Taught Graduate Consultative Forum (TGSCF) Representative for the Department of Anthropology με την ψήφο του σώματος των SSCL αντιπροσώπων του Τμήματος. Το LSE TGC Forum είναι το κεντρικό μεταπτυχιακό συμβούλιο του LSE αποτελούμενο από 22 SSCL Representatives, έναν από κάθε τμήμα του Πανεπιστημίου. Για το ακαδ. έτος 2014-15 το συμβούλιο τελεί υπό την προεδρία του Dr. Sunil Kumar, Dean of Postgraduate Studies. Από το Νοέμβριο του 2014 και με απόφαση του TGSC Forum, έλαβα μέρος εθελοντικά στις επιτροπές για την ανάπτυξη του νέου ιστοχώρου του LSE, καθώς και της επιτροπής για την καλύτερη σχέση μεταξύ φοιτητών και αποφοίτων (alumni) του ιδρύματος. Τον Ιανουάριο του 2015 η LSE Student Union με επέλεξε να εκπροσωπήσω το LSE (LSE Delegate) στην Νational Union of Students (NUS) Course Reps Conference 2015 (21-02-2015). Τέλος, την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου 2015 ήμουν ενεργό μέλος όλων των κύριων επιτροπών επιλογής και αξιολόγησης σχετικών με τις βραβεύσεις Student-led Teaching and Excellence Awards.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr