Κουτάβια καταπολεμούν το άγχος φοιτητών για την Εξεταστική περίοδο! Κουτάβια καταπολεμούν το άγχος φοιτητών για την Εξεταστική περίοδο!

Το πανεπιστήμιο του Central Lancashire στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατασκεύασε μία ειδική αίθουσα για κουτάβια, τα οποία, σήμερα, 7 Μαϊου, θα φιλοξενούνται στον χώρο στον οποίο θα βρίσκονται οι φοιτητές.

Επειδή η εξεταστική περίοδος προκαλεί τεράστιο stress και άγχος στους εξεταζόμενους, το πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση Guide Dogs, αποφάσισε να χαλαρώσει λίγο τους έρμους σπουδαστές, δίνοντας τους τη δυνατότητα να περνάνε λίγη ώρα ή το διάλειμμα τους, χαρίζοντας αλλά και παίρνοντας αγκαλιές από γαλήνια και γλυκύτατα κουτάβια.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται, σήμερα, στο πανεπιστήμιο και κάθε φοιτητής που επιθυμεί να λάβει μέρος, χρειάζεται να βγάλει από την τσέπη το ποσό των 2 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Guide Dogs.


Η φιλανθρωπική οργάνωση επισημαίνει πως αυτό που προέχει είναι η ευημερία των κουταβιών, τα οποία θα βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους, ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή οι φροντιστές των κουταβιών θα βρίσκονται στο πλάι τους.

Τώρα, αυτό γιατί γίνεται;

Επειδή μπορεί να σου ακούστηκε κάπως παράξενη αυτή η ενέργεια, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το 2012 Ιάπωνες επιστήμονες πραγματοποίησαν μία έρευνα σύμφωνα με την οποία το κοίταγμα (έστω από φωτογραφίες), σκυλιών και γατιών βοηθά τους ανθρώπους να συγκεντρώνονται, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι νοητικές τους ικανότητες.

Περίπου 132 φοιτητές χωρίστηκαν σε 3 ομάδες στις οποίες ανατέθηκε να προχωρήσουν σε διαφορετικές ενέργειες η μία από την άλλη, όπως η εύρεση ενός αριθμού έπειτα από μία ακολουθία αριθμών σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε ορισμένους συμμετέχοντες δόθηκαν εικόνες στις οποίες απεικονίζονταν τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, σούσι και μπριζόλες, ενώ σε άλλους δόθηκαν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν μικρά κουταβάκια και γατάκια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο αμερικάνικο Plos One, οι επιδόσεις των συμμετεχόντων έπειτα από το κοίταγμα μικρών σκύλων και γάτων βελτιώθηκαν.

"Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι η προβολή χαριτωμένων εικόνων κάνει τους συμμετέχοντες να συμπεριφέρονται πιο συνειδητά και να εκτελούν εργασίες με περισσότερη φροντίδα", σημειώνουν οι ερευνητές.

Αν είναι για καλό, τι να πούμε; Τα κουτάβια και τα μάτια σας, απλά να σημειώσουμε!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr