Το Σεμινάριο που δεν πρέπει να χάσει ο κάθε φοιτητής Ιατρικής - Προσομοίωση επειγόντων περιστατικών

Προσομοίωση επειγόντων περιστατικών από φοιτητές για... φοιτητές! 

Δέκα σενάρια επειγόντων περιστατικών σε συνεργασία με 10 πανεπιστημιακές κλινικές και φορείς και με τη συμμετοχή 240 φοιτητών του Α.Π.Θ., θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του «1ο Σεμιναρίου Προσομοίωσης Επειγόντων Περιστατικών, από φοιτητές για φοιτητές - 1st ABCS3» που διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Θεσσαλονίκης) με έδρα το Α.Π.Θ.

Αν είσαι Φοιτητής Ιατρικής και θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα για τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ νέα που σε αφορούν ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ


Πότε και που θα πραγματοποιηθεί

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές ιατρικής και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Α.Π.Θ. Διαδραστικές διαλέξεις, βασισμένες σε επείγοντα περιστατικά αλλά και κατασκευασμένα - σκηνοθετημένα επείγοντα περιστατικά, όπως έμφραγμα, χειρουργική κοιλία, παθολογικά περιστατικά, τραύμα κ.α., τα οποία καλούνται να διαχειριστούν φοιτητές Ιατρικής, υπό την πίεση και καθοδήγηση ενός ειδικού εκπαιδευτή, θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Σεμιναρίου.  

«Το σεμινάριο φιλοδοξεί να εισάγει και να συμφιλιώσει φοιτητές και καθηγητές Ιατρικής με το "μέλλον" της Ιατρικής εκπαίδευσης, τη νοοτροπία της προσομοίωσης και τη στρατηγική του "case based learning"» υποστηρίζουν οι διοργανωτές του Σεμιναρίου.

Η Τελετή Έναρξης των εργασιών του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Απριλίου, 2015 και ώρα 21:00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Α.Π.Θ. και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Διαβάστε ακόμη: Φοιτητικά Συγγράμματα ''Εύδοξος'': Κάνε την δήλωση σου γιατί δε θα προλάβεις!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr