Οι δέκα έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων για Φοιτητές το 2015!

Οικονομική κρίση αλλά και... Χριστούγεννα με τα δώρα, έστω και συμβολικά, έχουν βγάλει εκτός όλους τους  προσωπικούς προϋπολογισμούς. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 τρόποι μέσω των οποίων μπορεί ο κάθε φοιτητής να εξοικονομήσει πολλά χρήματα το 2015.

1. Μαγείρεψε! Μπορείς να κερδίσεις αρκετά χρήματα το μήνα. Επίσης τρέφεσαι και καλύτερα (από το να τρως κάθε μέρα σουβλάκια, γύρους και πίτσες). Δεν λέμε να κάνεις στιφάδο, αλλά κάτι απλό! 

2. Σταμάτα το κάπνισμα! Έστω ότι είσαι μέτριος καπνιστής, άρα καπνίζεις μισό πακέτο τη μέρα. Δηλαδή 180 πακέτα το χρόνο επί 4 ευρώ = 720 ευρώ το χρόνο! 


3. Σταμάτα τις «σπατάλες» του περιπτέρου! Δηλαδή να παίρνεις συνέχεια τσίχλες, καραμέλες, σοκολάτες, χυμούς κτλ. Με 1 ευρώ την μέρα εξοικονόμηση είναι 350 ευρώ το χρόνο…

4. Χρησιμοποίησε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! Κόψε τα taxi συνέχεια… Χρησιμοποίησε βραδινά λεωφορεία, το Μετρό κτλ…

5. Κάνε λίστα για το super-market! Προγραμμάτιζε τις αγορές σου, ώστε να αποφεύγεις να παίρνεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή να αγοράζες από κάποιο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς πχ γάλα. (δε θα σώσεις εσύ την κοινωνία από τη μάστιγα του καπιταλισμού, σου λέει)

6. Εκμεταλλεύσου το ότι είσαι φοιτητής! Με την φοιτητική ταυτότητα έχεις εκπτώσεις σε εισιτήρια αεροπλάνων, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θέατρα, κινηματογράφους κτλ…

7. Μην βγαίνεις συνέχεια έξω! Μια έξοδος το βράδυ κοστίζει τουλάχιστον 10 ευρώ (αν συμπεριλάβεις το πως θα πας, κάτι που θα τσιμπήσεις στο δρόμο, το κόστος του καφέ ή του ποτού κτλ…)

8. Εκμεταλλεύσου τα «πλεονεκτήματα» γύρω από τη Σχολή! Μπορείς να φας φθηνά (ή δωρεάν στο εστιατόριο της Σχολής), να πιείς καφέ με 1 ευρώ κ.α. (Αν δεν πάθεις τροφική σε αυτήν την ηλικία, σε ποια πάθεις ε;)

9. Προγραμμάτισε τα ταξίδια σου νωρίτερα! Ειδικά αν είσαι φοιτητής από επαρχία, και πρέπει να χρησιμοποιήσεις αεροπλάνα, βαπόρια κτλ. Για παράδειγμα εγώ κλείνω τα αεροπορικά εισιτήρια αρκετά νωρίς, και έτσι εξοικονομώ 40 με 70 ευρώ στο ταξίδι!

10. Βρες εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης. Δείτε με την παρέα ένα DVD σπίτι, ή παίξτε ένα επιτραπέζιο (ή xbox από το πρωί μέχρι το βράδυ)! Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε συνέχεια στα μπουζούκια, κλαμπ κοκ.

Διαβάστε Επίσης: Σε ποιές χώρες σπουδάζουν οι Έλληνες φοιτητές - Δείτε αναλυτικά!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr