ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Ψευδείς και κακόβουλες οι καταγγελίες της Πανσπουδαστικής

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Ψευδείς και κακόβουλες οι καταγγελίες της Πανσπουδαστικής

Απάντηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις καταγγελίες της Πανσπουδαστικής:

Οι καταγγελίες της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας για δήθεν άρνηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να διεξαχθεί συλλογή ειδών προς τους πυρόπληκτους είναι ψευδείς και κακόβουλες. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει από την πρώτη στιγμή βγει μπροστά συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης, όπως άλλωστε έχει κάνει ξανά πολλές φορές στο παρελθόν, απευθύνοντας μάλιστα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν.


Το κείμενο που κατατέθηκε προς ψήφιση στο Φοιτητικό Σύλλογο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών κάθε άλλο παρά ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους ήταν. Ήταν ένα κείμενο κομμένο και ραμμένο σύμφωνα με τις κομματικές γραμμές και απαιτήσεις του πολιτικού φορέα της ΠΚΣ η οποία για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και ανίκανη να στηρίξει μια πανελλήνια προσπάθεια χωρίς να την «καπελώσει» πολιτικά.

Προτεραιότητα μας στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι να συνδράμουμε με κάθε τρόπο τους ανθρώπους που μας χρειάζονται και όχι να επενδύουμε στο διχασμό.

Η ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις 07/08/2021:

Ανοιχτό κάλεσμα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές

Η πύρινη καταστροφή που έχει πλήξει τη χώρα μας δοκιμάζει τις αντοχές των πυροσβεστών και των ανθρώπων που κινδύνευσαν να χάσουν ή έχασαν τις περιουσίες τους. Η έγκαιρη και άρτια λειτουργία του 112 έχει ως αποτέλεσμα να μην θρηνήσουμε καμία ανθρώπινη ζωή, ωστόσο η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη και ο κίνδυνος είναι ακόμα εδώ. 

Η ΟΝΝΕΔ προκειμένου να συμβάλει στον αγώνα για τη συνδρομή των συμπολιτών μας στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας και της Ηλείας έχει ήδη αποστείλει είδη πρώτης ανάγκης προς τις περιοχές αυτές. 

Σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας, με τις πυρκαγιές μαίνονται σε περισσότερες περιοχές της χώρας, προσκαλούμε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν αυτές τις κρίσιμες στιγμές να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, στα κάτωθι σημεία συγκέντρωσης:

Αθήνα: Τρίτη 10 Αυγούστου και ώρες 14:00-18:00 στα κεντρικά γραφεία της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Πειραιώς 62 Μοσχάτο)

Θεσσαλονίκη: Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου και Λεωφόρος Γ’ Σεπτεμβρίου) όλο το 24ωρο

Εύβοια: Λεωφόρος Χαΐνά 93, Μέγαρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Χαλκίδα και ώρες 08:00-12:00

Ηλεία: Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, Πύργος ώρες 08:00-12:00

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Στις κρίσιμες στιγμές που δοκιμάζουν την χώρα μας οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι. Γι’ αυτό το λόγο σε συνέχεια της πρώτης κίνησης που πραγματοποιήσαμε, απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να συνδράμει τους συμπολίτες μας που έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Ας βοηθήσουμε ο καθένας όπως μπορεί προκειμένου να ανακουφίσουμε έσω και ελάχιστα τον πόνο και την οδύνη αυτών των ανθρώπων. Παράλληλα, ας μην ξεχάσουμε πως πρέπει να τηρούμε όλες τις οδηγίες των αρχών και της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να προστατευθούμε τόσο εμείς οι ίδιοι, όσο και το φυσικό περιβάλλον από αυτή την καταστροφή».

Κατάλογος ειδών πρώτης ανάγκης:

  • Εμφιαλωμένα νερά 500ml
  • Συσκευασμένους χυμούς
  • Συσκευασμένες τροφές (κέικ, ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κρουασάν, γάλα εβαπορέ – ΟΧΙ μακαρόνια και ρύζι)
  • Snacks – φρυγανιές – κράκερς 
  • Υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια- Μωρομάντηλα
  • Πάνες για μωρά
  • Tροφή για σκύλους και γάτες

Η καταγγελία της Πανσπουδαστικής ΚΣ:

Oι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στο Φοιτητικό Σύλλογο Φιλοσοφικής, καταγγέλουν τη στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  καθώς αρνήθηκε να ψηφίσει υπέρ της συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

«Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ!!!» σημειώνουν οι  εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ, συμπληρώνοντας ότι: «την ίδια ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας πλήττονται από τις καταστροφές των πυρκαγιών, αυτή καταψηφίζει την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες και το κάλεσμα για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης!» 

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία:

«Την ίδια ώρα που…

  • δεκάδες συμφοιτητές και συμφοιτήτριές μας μαζί με τις οικογένειές τους δοκιμάζονται
  • καταστρέφονται περιουσίες και δεκάδες συνάνθρωποί μας μένουν χωρίς σπίτι
  • κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές
  • λεηλατείται ο φυσικός πλούτος της χώρας μας και τεράστιες δασικές εκτάσεις να παραδίδονται στις φλόγες
  • Φοιτητικοί Σύλλογοι στην Αθήνα και σε όλη την χώρα οργανώνουν την αλληλεγγύη και συλλέγουν τρόφιμα για τους πυρόπληκτους.

Η παράταξη της κυβέρνησης, ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στον Φοιτητικό Σύλλογο Φιλοσοφικής ΑΡΝΕΙΤΑΙ την αλληλεγγύη λέγοντας: «…δε γίνεται αυτή τη στιγμή να εργαλειοποιείτε τον ανθρώπινο πόνο και την τραγωδία, η οποία δοκιμάζει πολλούς συνανθρώπους μας για να πετύχετε μικροπολιτικούς σκοπούς»

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!!

Ενημερώνουμε την ΔΑΠ ότι μικροπολιτική είναι:

  • τα κροκοδείλια δάκρυα και οι δηλώσεις όλων των κυβερνητικών στελεχών από τα «καμένα» μπροστά στις κάμερες.
  • οι δικαιολογίες για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για την ανυπολόγιστη καταστροφή, για την παντελή απουσία μέτρων αντιπυρικής προστασίας και πρόληψης όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
  • η πλήρης εγκατάλειψη των πληγέντων μόλις κλείσουν οι κάμερες των ΜΜΕ.

Μικροπολιτική δεν είναι σίγουρα η αλληλεγγύη!!

Αυτό είναι όμως το πραγματικό πρόσωπο της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας να της γυρίσουν την πλάτη οργανώνοντας μέσα από τον σύλλογό μας την αλληλεγγύη.  Καλούμε το ΔΣ να συνεδριάσει άμεσα για να υιοθετήσει τα αιτήματα και να οργανώσει την συλλογή τροφίμων μαζί με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας.

Τώρα είναι ώρα αλληλεγγύης και διεκδίκησης για να μην μείνει κανένας μόνος! 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr