Εξαργυρώστε το voucher των 200€ για αγορά Tablet ή Laptop σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

Εξαργυρώστε το voucher των 200€ για αγορά Tablet ή Laptop σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

Η σύγχρονη εκπαίδευση έχει πλέον γυρίσει σελίδα, εκμεταλλευόμενη ό,τι έχει να προσφέρει η ψηφιακή ανάπτυξη. Τόσο οι μαθητές όσο οι φοιτητές και σπουδαστές, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω της εν εξελίξει πανδημίας covid-19, κλήθηκαν να εναρμονιστούν με την νέα εκπαιδευτική διαδικασία. 

Παράλληλα, καθώς η παρακολούθηση μαθημάτων και η διεξαγωγή διδασκαλίας και εξετάσεων πραγματοποιείται εξ αποστάσεως, από το χώρο του σπιτιού, επηρεάζεται άμεσα η καθημερινότητα της κάθε οικογένειας. Για την διευκόλυνση της προσαρμογής των μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών στην νέα πραγματικότητα (λόγω της υγειονομικής κρίσης) και με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων, υλοποιείται εδώ και μερικές μέρες το κρατικό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», το οποίο προσφέρει όφελος 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές, για να αποκτήσουν tablet ή laptop.


Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν πολλά καταστήματα και πολλοί προμηθευτές, με αποτέλεσμα οι επιλογές στην αγορά να είναι πολλές. Εμείς επιλέξαμε τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ που στηρίζουν ενεργά την Ψηφιακή Μέριμνα, και αποδείχτηκε μια έξυπνη επιλογή. 

Γιατί να επιλέξεις την COSMOTE και τον ΓΕΡΜΑΝΟ;

Η COSMOTE και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, κάνουν την καθημερινότητα των μαθητών και φοιτητών πιο εύκολη παρέχοντας τους, μαζί με την συσκευή της επιλογής τους, ΔΩΡΟ 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο. Επιπλέον, για όσους επιθυμούν να έχουν Wi-Fi πάντα μαζί τους, διατίθεται σε προσφορά το COSMOTE 4G Pocket Wi-Fi, από 99€ στα 79€, έως τις 30 Ιουλίου 2021, με 50GB για 6 μήνες και με δυνατότητα σύνδεσης στο internet έως και 16 συσκευές ταυτόχρονα. Επίσης, ο εξοπλισμός διατίθεται μαζί με λογισμικό για προστασία από ιούς (antivirus) και ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο.  

Στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της χώρας, εκτός από μια με μεγάλη ποικιλία από laptops & tablets, θα βρείτε και μια πληθώρα από αξεσουάρ (θήκες, ακουστικά, powerbanks, φορτιστές, βάσεις στήριξης), αλλά και περιφερειακά (εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, ποντίκια, πληκτρολόγια, web cameras, ηχεία) για να τα συνδυάσετε. Επιπλέον, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι των καταστημάτων, θα σας καθοδηγήσουν και θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τη συσκευή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Ποια είναι τα brands και οι επιλογές των δικαιούχων;

Αν ενδιαφέρεστε για Tablet, μπορείτε να επιλέξετε μοντέλα των 10” που είναι δωρεάν με τη χρήση του voucher. Ενδεικτικά, το LENOVO Tablet M10 HD 2ND gen WiFi είναι ένα πανίσχυρο «εργαλείο», ιδανικό για video κλήσεις, με οθόνη IPS HD 10.1'', οκταπύρηνο επεξεργαστή και μνήμη RAM 4GB. Έχει χωρητικότητα 64GB και διατίθεται μαζί με θήκη και προστασία οθόνης. Εξαιρετικά είναι και τα μοντέλα HUAWEI MediaPad T5 10 WiFi και HUAWEI MediaPad T3 10 WiFi+Θήκη, με οθόνη IPS HD 9.6'' και 8πύρηνο επεξεργαστή και με οθόνη IPS Full HD 10.1'' και 4πύρηνο επεξεργαστή αντίστοιχα. Και τα δύο έχουν μνήμη RAM 2GB και χωρητικότητα 32GB, επιτρέποντας στο παιδί να παρακολουθεί με άνεση τα μαθήματά του και να πραγματοποιεί τις εργασίες του. Μαζί δίνεται και λογισμικό για προστασία από ιούς (το ZoneAlarm antivirus).

Αν πάλι χρειάζεστε Laptop μπορείτε να βρείτε τους μεγαλύτερους κατασκευαστές με οθόνη 14” ή 15,6”, με επεξεργαστή AMD ή Intel για ισχυρές επιδόσεις και γρήγορες ταχύτητες, με Windows 10, σκληρό δίσκο SSD, μεγάλη μνήμη RAM, αλλά και με 2ετή άδεια χρήσης του ZoneAlarm antivirus. Ενδεικτικά, το LENOVO IdeaPad 3  έχει έρθει για να διευκολύνει την καθημερινότητά σας σε όλα τα επίπεδα. Με οθόνη Full HD 14'', επεξεργαστή AMD Ryzen 3 3250U, μνήμη RAM 8GB, αλλά και σκληρό δίσκο SSD 256GB.

Μια πολύ καλή πρόταση είναι και το HP Pavilion 15, με οθόνη IPS Full HD 15.6'', εξαπύρηνο επεξεργαστή AMD Ryzen 5 4500U, μνήμη RAM 8GB και σκληρό δίσκο 512GB SSD. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το Laptop HP Pavilion x360, με οθόνη αφής Full HD 14'' και δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών λόγω ανθεκτικής άρθρωσης. Είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστής Intel Core i3-1115G4, μνήμη RAM 8GB και σκληρό δίσκο 256GB SSD.

Τρόποι εξαργύρωσης των vouchers

Οι δικαιούχοι του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» μπορούν να εξαργυρώσουν την επιταγή (voucher) και να αγοράσουν το Tablet ή Laptop που επιθυμούν είτε απευθείας στο e-shop της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, είτε τηλεφωνικά στο 801 1197000 για καταστήματα COSMOTE και 210 800 6000 για καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Τη συσκευή θα την παραλάβουν δωρεάν στον χώρο τους. Εναλλακτικά, μπορούν, να επισκεφτούν ένα κατάστημα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα και με την επιταγή (voucher) να πραγματοποιήσουν την αγορά τους. Η εξαργύρωση της επιταγής μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021.

Για συσκευή μεγαλύτερης αξίας;

Στην περίπτωση που κάποιος δικαιούχος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ' αυτήν της επιταγής (voucher), πρέπει να καλύψει τη διαφορά. Μια οικογένεια με περισσότερα από ένα ωφελούμενα παιδιά μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να χρησιμοποιήσει περισσότερες από μία επιταγές (vouchers) για την αγορά μίας συσκευής (ανώτατο όριο οι τρεις επιταγές, δηλαδή 600€).

Voucher 200 ευρώ Γερμανός

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000€, για κάθε εξαρτώμενο παιδί ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα (περισσότερες πληροφορίες εδώ). Η «Ψηφιακή Μέριμνα», που υλοποιείται σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει ως στόχο την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα.

Είμαι δικαιούχος;

Για να δεις αν είσαι δικαιούχος του voucher 200€ θα πρέπει πρώτα να επισκεφτείς την σελίδα της δράσης στο www.digital-access.gov.gr. Μέσα από την ενότητα «Δικαιούχοι», θα μεταβείς στην ειδική πλατφόρμα και με τους προσωπικούς σου κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα μάθεις εάν δικαιούσαι ή όχι την επιταγή.

Πώς θα συμμετάσχω για να λάβω το voucher;

Για να συμμετάσχεις, θα πρέπει να υποβάλεις μία ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα του Προγράμματος, που βρίσκεται εδώ.

Τι δικαιολογητικά θα χρειαστώ για την παραγγελία μου;

Για να κάνεις την παραγγελία σου θα χρειαστεί να γνωρίζεις τον ηλεκτρονικό κωδικό που έλαβες όταν πραγματοποίησες την αίτηση σου στην ειδική πλατφόρμα του Προγράμματος (με τους κωδικούς TAXISnet). Με τον ηλεκτρονικό αυτό κωδικό, μπορείς να εξαργυρώσεις την επιταγή (voucher) σου. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr