Οι φοιτητές ΑΣΤΕ ζητούν την ένταξη των Σχολών τους στο Υπουργείο Παιδείας

Οι φοιτητές ΑΣΤΕ ζητούν την ένταξη των Σχολών τους στο Υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι φοιτητές στα «Φοιτητικά Νέα» η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ενώ η αγανάκτηση των ιδίων και οικογενειών τους είναι τεράστια. Τονίζουν πως η αλλαγή αρμόδιου Υπουργείου εμφανίζεται ως μονόδρομος για την επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Παρουσιάζουν μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» πίνακα όπου παρατίθενται οι διαφορές ανάμεσα στους σπουδαστές Πανεπιστημίων και Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης.


Συγκεκριμένα, ο σύλλογος σπουδαστών ΑΣΤΕ αναφέρει με Επιστολή του στα «Φοιτητικά Νέα» τα εξής:

"Ως φοιτητές παίρνουμε θέση ως προς την απαξίωση της Τουριστικής Εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια. Ένας κλάδος φάρος για τη χώρα μας όπως είναι ο Τουρισμός, χρειάζεται καταρτισμένα και ικανά στελέχη, ώστε να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες της αγοράς.

Ωστόσο οι Ανώτερες Σχολές και το Υπουργείο Τουρισμού αδυνατούν να εφαρμόσουν τα αναγκαία αγαθά, όσον αφορά τη φοιτητική μέριμνα και την εκπαίδευση.

Όσον αφορά την φοιτητική μέριμνα, στον παρακάτω πίνακα παρατίθενται οι διαφορές ανάμεσα σε σπουδαστές Πανεπιστημίων και Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης:

Όσον αφορά την εκπαίδευση, η νέα Υπουργική Απόφαση 20071/2020 - ΦΕΚ 5824/Β/30-12-2020 δεν καλύπτει, ούτε αναβαθμίζει τις Σχολές μας με ευρωπαϊκά πρότυπα. Πιο συγκεκριμένα αυξάνονται τα έτη σπουδών με μισό Ακαδημαϊκό Έτος και γίνεται απλά η προσθήκη μερικών μαθημάτων. Οι ώρες διδασκαλίας ανά έτος μειώνονται σε σύγκριση με το υφιστάμενο πρόγραμμα σπουδών. Χωρίς πρυτανεία και αυτοδιοίκητο οι αποφάσεις που παίρνονται είναι αργοπορημένες και ανούσιες.

Όπως όλα δείχνουν, το Υπουργείο Τουρισμού είναι ανάξιο εδώ και χρόνια να παρέχει εκείνα, που προσφέρει το Υπουργείο Παιδείας ως δεδομένα στους σπουδαστές του στα πλαίσια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλα τα παραπάνω -σε συνδυασμό με γεγονότα προηγούμενων ετών- οδηγούν στη ξεκάθαρη απόφαση μας για διαμαρτυρία και την επιθυμία ένταξης των Σχολών μας στο Υπουργείο Παιδείας. Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ενώ η αγανάκτηση σπουδαστών και οικογενειών τους είναι τεράστια. Η αλλαγή αρμόδιου Υπουργείου εμφανίζεται ως μονόδρομος για την επίλυση όλων των προαναφερθέντων προβλημάτων."

Την ενημερωτική σελίδα των σπουδαστών ΑΣΤΕ μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr