Voucher 200€ σε φοιτητές: Ανοίγει στις 5 Απριλίου η πλατφόρμα αιτήσεων

Voucher 200€ σε φοιτητές: Ανοίγει στις 5 Απριλίου η πλατφόρμα αιτήσεων

Φοιτητικά Επιδόματα: Στις 5 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τα voucher 200 ευρώ σε μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, για την αγορά tablet και υπολογιστών, ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείαςδήλωσε ότι τη Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κατάθεσή αιτήσεων των προμηθευτών. «Στις 5 Απριλίου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους επωφελούμενους», συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως.


Σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπεγράφη, δικαιούχοι των voucher θα είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Με βάση την κοινή ανακοίνωση των εμπλεκομένων υπουργείων, οι αιτήσεις των δικαιούχων θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου.

Voucher 200 ευρώ για laptop, tablet: Ολόκληρη η ΑΠΟΦΑΣΗ – Τι πρέπει να ξέρουν οι φοιτητές, σπουδαστές

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr