Ένταση και επεισόδια στην Αθήνα: Διαλύθηκε η συγκέντρωση των φοιτητών που αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο

Ένταση και επεισόδια στην Αθήνα: Διαλύθηκε η συγκέντρωση των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων, ενώ ζητούν και το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στη συγκέντρωση φοιτητών στην Πλατεία Κοραή. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών ενώ επιτόπου ήταν ο Αίαντας της ΕΛ.ΑΣ.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, πειθαρχικές ποινές για φοιτητές που θα προβούν σε καταστροφές και καταλήψεις αλλά και  αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές που πρόσκεινται σε δυνάμεις της εξωκοινοβουλετικής Αριστεράς στα Προπύλαια.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 12:30 ξέσπασαν και επεισόδια μικρής έκτασης μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της Αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο.

To φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας διεξάγεται ως αντίδραση στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και έχει ως κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr