ΕΠΙΣΗΜΟ: Πέρασε η διάταξη για την αύξηση της διάρκειας φοίτησης κατά ένα εξάμηνο στη Σχολή Αστυφυλάκων

Πέρασε η διάταξη για την αύξηση της διάρκειας φοίτησης κατά ένα εξάμηνο στη Σχολή Αστυφυλάκων

Αύξηση κατά ένα εξάμηνο παίρνει η διάρκεια φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων. Έτσι, από 5 εξάμηνα που είναι σήμερα, διαμορφώνεται στα 6.

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ''Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Προνοίας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη'' στο οποίο συμπεριλήφθηκε η διάταξη (άρθρο 36 του νομοσχεδίου) με την αύξηση της φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας σε έξι (6) εξάμηνα από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022.


Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν όλα όσα ορίζει το άρθρο 36 για τη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνοµίας:

Άρθρο 36
Ρυθµίσεις θεµάτων φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνοµίας

1. Η παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 2226/1994 (Α΄ 122) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«1. α. Η φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνοµίας διαρκεί έξι (6) εξάµηνα.

β. Οι Αστυφύλακες που είχαν εισαχθεί στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνοµίας µε το σύστηµα των γενικών εξετάσεων, σύµφωνα µε τα άρθρα 1 και 2 του ν. 1351/1983 (Α΄ 56) και αποφοιτούν από αυτή µέχρι και το έτος 2022, δύνανται µε αίτησή τους να παρακολουθήσουν ακαδηµαϊκά σεµινάρια για να εξοµοιωθούν µε τους αποφοίτους της περ. α΄, η φοίτηση των οποίων διαρκεί έξι (6) εξάµηνα.

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ρυθµίζεται η διαδικασία για τη συµµετοχή των ενδιαφεροµένων στα ανωτέρω σεµινάρια, η διεξαγωγή αυτών, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτηµα για την εφαρµογή της παρούσας.»

2. Η φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνοµίας, σύµφωνα µε τις διατάξεις του παρόντος, αρχίζει από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022.

Όλα τα τελευταία νέα για τις Αστυνομικές Σχολές στη σελίδα «Αστυνομικές Σχολές»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr