Μετακινήσεις από νομό σε νομό: Τι ισχύει για την επιστροφή των φοιτητών

Μετακινήσεις από νομό σε νομό: Τι ισχύει για την επιστροφή των φοιτητών

Από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους τα πανεπιστημιακά τμήματα που έκαναν δια ζώσης μαθήματα ήταν ελάχιστα. Όσα ισχύουν για την επιστροφή.

Η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό παραμένει όπως διασαφήνισε η κυβέρνηση, με στόχο να μην υπάρξουν σχέδια εορταστικών ταξιδιών υπό τον κίνδυνο διασποράς του ιού.


Η εν λόγω απόφαση όμως άφησε απορίες σχετικά με την επιστροφή των όποιων φοιτητών στις πατρογονικές τους εστίες.

Να σημειωθεί πως από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους τα τμήματα που έκαναν δια ζώσης μαθήματα ήταν ελάχιστα, γεγονός που δεν οδήγησε μεγάλο αριθμό φοιτητών στις πόλεις που σπουδάζουν.

Ωστόσο όσοι επιχειρήσουν να γυρίσουν πίσω στις πόλεις τους για την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μπορούν να το κάνουν με την επίδειξη βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας.

Όμως πρόβλημα θα υπάρξει σε περίπτωση που θελήσουν να επιστρέψουν, αφού σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία μόνο εφόσον υπάρξει δια ζώσης εξεταστική θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το ταξίδι της επιστροφής στην πόλη όπου σπουδάζουν.

Χριστούγεννα: Οι μετακινήσεις και οι εξαιρέσεις

Για τις μετακινήσεις με sms, στην άρση του lockdown τα Χριστούγεννα ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε στον ΑΝΤ1 ότι εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, η οποία θα γίνεται με την αποστολή sms, ενώ για τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους είπε ότι θα επιτρέπονται.

Αυτό που δεν θα επιτραπεί όμως, είναι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και σε άλλες περιφέρειες, κυρίως για όσους έχουν εξοχικά.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών τις γιορτές.

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες», είπε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Επιπλέον, τόνισε ότι σε σύγκριση με το πρώτο lockdown η κίνηση είναι 20% πιο αυξημένη και πρόσθεσε ότι «σκοπός είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων και η διασπορά της νόσου».

Για την καραντίνα στην οποία θα υποχρεώνονται όσοι έρχονται από το εξωτερικό, είπε ότι θα μένουν στο σπίτι τους, ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για μέτρο που σκοπό έχει την αποτροπή της μετακίνησης από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, αφού χαρακτήρισε «λίγο υπερβολικό κάποιος να φύγει για Αυστρία ή Ελβετία, αν ανοίξουν τα χιονοδρομικά, αφού τα δικά μας είναι κλειστά». «Θα είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα», υπογράμμισε.

Πώς θα μετακινούνται οι φοιτητές από και προς το Πανεπιστήμιο (ΑΠΟΦΑΣΗ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr