Ξεκινούν οι κλινικές ασκήσεις των φοιτητών μόνο του τελευταίου έτους

Ξεκινούν οι κλινικές ασκήσεις των φοιτητών μόνο του τελευταίου έτους

Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, προβλέπει, κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ, τη δυνατότητα τα Ιδρύματα να διενεργήσουν από από τις 7 Νοεμβρίου κλινικές ασκήσεις των φοιτητών του τελευταίου έτους των Προγραμμάτων Σπουδών α΄κύκλου τμημάτων / Σχολών Επιστημών Υγείας.

Πιο αναλυτικά, από τις 7 έως και 13 Δεκεμβρίου για όλους τους φοιτητές που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία θα ισχύσουν τα εξής:


(σχετικός πίνακας)

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

• Τηλε-εκπαίδευση

• Αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης φοιτητών, με εξαίρεση τη δυνατότητα διενέργειας κλινικών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους των προγραμμάτων σπουδών α' κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας των Α.Ε.Ι., κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι..

• Αναστολή διενέργειας εξετάσεων με φυσική παρουσία.

• Αναστολή λειτουργίας βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων των Α.Ε.Ι..

• Απαγόρευση ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων εντός των Α.Ε.Ι..

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στα «Φοιτητικά Νέα». Μείνετε Συντονισμένοι για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr