Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Τα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν ανήκουν στις μειοψηφίες της κουκούλας - Οι προτάσεις μας γίνονται επιτέλους πράξη

Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Τα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν ανήκουν στις μειοψηφίες της κουκούλας - Οι προτάσεις μας γίνονται επιτέλους πράξη

Σύμφωνα με τα όσα έχουν προαναγγελθεί, ιδρύεται ειδικό σώμα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με ειδική εκπαίδευση που θα εδρεύει στις σχολές, αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας στους πανεπιστημιακούς χώρους με έλεγχο της εισόδου στους χώρους της πανεπιστημιακής κοινότητα μέχρι και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και αυστηροποιείται η ποινική νομοθεσία για την τέλεση αδικημάτων μέσα στο χώρο της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

«Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν και είναι η μοναδική παράταξη που με παρρησία επί χρόνια ζητούσε την κατάργηση του ασύλου ανομίας μιας και χρόνια τώρα εγκληματίες και τραμπούκοι λυμαίνονται ένα χώρο που δεν τους ανήκει και παρασιτούν σε βάρος όσων επέλεξαν να σπουδάσουν στα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια. Έτσι, πέρυσι το καλοκαίρι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ψηφίζοντας την κατάργηση του ασύλου, ικανοποίησε όχι απλά μια πάγια θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά ένα αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών», αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κώστας Τσιαγκλιώτης.


Δηλώνει στα «Φοιτητικά Νέα» ότι «οι επιχειρήσεις της ελληνικής αστυνομίας που έλαβαν χώρα σε διάφορα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα φανέρωσαν την ύπαρξη γιαφκών εντός των Πανεπιστημίων ενώ κοντάρια, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες βρέθηκαν σε αφθονία. Αποκορύφωμα των αποκαλύψεων αυτών αποτέλεσε η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα, στον οποίο άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου κρέμασαν ταμπέλα υπεράσπισης των καταλήψεων, επιλέγοντας να δηλώσουν τη διαφωνία τους στις εκκενώσεις αυτών, καταπατώντας την αξιοπρέπεια ενός συνανθρώπου τους. Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για μια εικόνα ντροπής, όχι μόνο για την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία.

»Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σταθήκαμε εξ αρχής στο πλάι της κυβέρνησης με προτάσεις και ιδέες, στο πλαίσιο μιας γενναίας μεταρρύθμισης που προωθείται με σκοπό την αποκατάσταση του ακαδημαϊκού ασύλου στην πραγματική του έννοια. Για αυτό ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας όταν ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό, κατά τη διάσκεψη του με τους Πρυτάνεις και τους άμεσα εμπλεκόμενους Υπουργούς, ότι η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στη λήψη μέτρων, που θα αποκαταστήσουν την ομαλότητα εντός των Πανεπιστημίων και θα εξαλείψουν φαινόμενα βίας και ανομίας».

O Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προσθέτει στα «Φοιτητικά Νέα» πώς «η ίδρυση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, η χρήση κάρτας εισόδου στα Πανεπιστήμια καθώς και η θέσπιση ενός αυστηρού πειθαρχικού πλαισίου για όσους προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους αποτελούν απαραίτητες αλλαγές ώστε τα ελληνικά Πανεπιστήμια να απαλλαχθούν πλέον από τις οπισθοδρομικές πρακτικές παραβατικών μειοψηφιών. Η προσπάθεια επιστροφής όλων εκείνων των παρανόμως κατειλημμένων χώρων στα ιδρύματα (προς αξιοποίησή τους ως δημόσια περιουσία) αυτή τη φορά θα έχει αποτέλεσμα, διότι πρόκειται πλέον για την απαίτηση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας ώριμης για αλλαγές που θα αναβαθμίσουν την Ανώτατη Εκπαίδευση και θα καταστήσουν τη χώρα μας διεθνή εκπαιδευτικό πόλο έλξης.

»Η εφαρμογή του παραπάνω τριπτύχου είναι για εμάς μια στιγμή απόλυτης δικαίωσης, αφού το αυτονόητο γίνεται πράξη χάρη στην παρέμβαση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όλα τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όπως και οι φοιτητές που υποστηρίζουν την παράταξη μας μάχονται, εδώ και χρόνια, προς αυτή την κατεύθυνση. Για εμάς οι σπουδές σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο αποτελούν προτεραιότητα. Προσυπογράφουμε, λοιπόν, τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού: «Μετά την τιμωρία της ΧΑ ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους, που έχει αυτή τη φορά αριστερό προσωπείο. Ο φασισμός μπορεί να αλλάζει χρώματα αλλά έχει την ίδια ουσία».

Καταλήγει λέγοντας στα «Φοιτητικά Νέα» ότι «τέτοιες εικόνες, όπως αυτή του Πρύτανη του ΟΠΑ, δεν εκφράζουν κανέναν μας και ήρθε η ώρα να γίνει αντιληπτό ότι τα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν ανήκουν στις μειοψηφίες της κουκούλας αλλά στους φοιτητές και στις φοιτήτριες, που επέλεξαν να μείνουν στην Ελλάδα και να σπουδάσουν σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που αποτελεί κομμάτι μιας υγιούς δημοκρατικής κοινωνίας. Άλλωστε το να ζητάς αλληλεγγύη, χρησιμοποιώντας τακτικές που υπάγονται στη λογική «χτύπα έναν να φοβηθούν εκατό», δεν είναι και ιδιαίτερα δημοκρατικό».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr