Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για την Αττική! (προσοχή)

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για την Αττική!

Τίθενται σε ισχύ από αύριο, 16 Σεπτεμβρίου, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 του μήνα. Τι ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά την ενημέρωση για την πορεία του φονικού ιού στη χώρα μας. Υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της Τρίτης, αναφέροντας ότι βρίσκεται σε επίπεδο υψηλού κινδύνου από άποψη επιδημιολογικού φορτίου, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ φτάνει στο Λεκανοπέδιο φτάνει στο 60%.

1. Σε όλες τις συναυλίες τίθεται όριο πληρότητας 50%. Οι παρευρισκόμενοι πρέπει να κάθονται υποχρεωτικά με μάσκα και τους απαγορεύεται το κάπνισμα και το αλκοόλ.


2. Σε ότι αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική η λειτουργία τους αναστέλlεται για 14 ημέρες.

3. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε θέατρα και κινηματογράφους, που θα λειτουργούν με το 60% της πληρότητας, αντί του 75% σήμερα.

4. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) και σε όλους τους ανοικτούς χώρους συναθροίσεων όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα (όπου δηλαδή δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας του 1,5 μέτρο απόσταση).

5. Σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους

6. Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους παραγωγούς και από τους καταναλωτές στις λαϊκές αγορές. Απόσταση 3 μέτρων μεταξύ των πάγκων. Δυνατότητα για παράλληλη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας εφόσον αυτό είναι εφικτό.

7. Στα τραπεζοκαθίσματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθορίζεται ανώτατο αυστηρό όριο 6 ατόμων.

8. Ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύει όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10 το πρωί με εξαίρεση τα καταστήματα σούπερμαρκετ, φούρνους και τα καταστήματα τροφίμων.

Η τήρηση των μέτρων θα ελέγχεται συστηματικά από το κέντρο ελέγχων κατά του covid.

Σε καραντίνα τίθεται η περιφερειακή ενότητα Τρικάλων για τις επόμενες 14 ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει (α) Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, β) Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις – οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά, γ) σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr