Κάλεσμα Φοιτητικών Συλλόγων για πραγματοποίηση σύσκεψης και οργάνωση κινητοποίησης

Κάλεσμα Φοιτητικών Συλλόγων για πραγματοποίηση σύσκεψης και οργάνωση κινητοποίησης

Κάλεσμα απευθύνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι (ΦΣ) Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Νοσηλευτικής και Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ και ΣΟ ΑΣΠΑΙΤΕ.

Αναλυτικά το κείμενο του καλέσματος των Φ.Σ.:


"Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι όλο το προηγούμενο διάστημα βγήκαμε μπροστά με αγωνιστικές αποφάσεις και διεκδικήσαμε να ανοίξουν εδώ και τώρα όλα τα Πανεπιστήμια με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να δοθεί κρατική  χρηματοδότηση για  να εξασφαλιστούν μέτρα πρόληψης και υγιεινής αλλά και οι αναγκαίες υποδομές και υλικοτεχνικός εξοπλισμός στις Σχολές και στην Εστία.

Η Κυβέρνηση  αντί να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ασχολείται με παγούρια και ομάδες τσιρλιντινγκ, με το πώς θα συνεχίσουν οι μπίζνες μέσα στα Ιδρύματα, με το πώς θα διασφαλίσει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.  Δεν έχει δώσει απαντήσεις στα αιτήματά μας. Δεν έχει  πάρει ακόμα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων, δεν έχει δώσει χρηματοδότηση για να αναβαθμιστούν οι υποδομές και να προσληφθεί προσωπικό, δεν έχει δώσει λύση στους φοιτητές που τόσο καιρό βάζουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε νοίκια χωρίς να ξέρουν αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές μας. Ο αγώνας για να ανοίξουν τώρα το Ιδρύματα  θα έχει αποτέλεσμα. Ήδη η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ κάτω από την δυναμική παρέμβαση Φοιτητικών Συλλόγων και φοιτητών υιοθέτησε κάποια από τα αιτήματά μας.      

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας. Απαιτούμε να ανοίξουν τώρα όλα τα ιδρύματα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να συνεχίσουμε τις σπουδές μας. Κυβέρνηση μαζί με τις Διοικήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να θωρακίσουν τα Ιδρύματα προκειμένου να μπορέσουμε πραγματικά να επιστρέψουμε στα αμφιθέατρα.

Καλούμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας που όλο το προηγούμενο διάστημα βγήκαν μπροστά στην εξεταστική  για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και τώρα για το άνοιγμα των Ιδρυμάτων, να πραγματοποιήσουμε σύσκεψη την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη για να οργανώσουμε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη  ώστε να καταθέσουμε τα αιτήματά μας και να πάρουμε απαντήσεις για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων.

Διεκδικούμε:

  • Να ανοίξουν τώρα τα ιδρύματα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Να δοθεί τώρα κονδύλι χρηματοδότησης για τα Ιδρύματα προκειμένου να εξασφαλιστούν μέτρα
  • πρόληψης και υγιεινής αλλά και οι αναγκαίες υποδομές και υλικοτεχνικός εξοπλισμός στις Σχολές αλλά και στη φοιτητική εστία.
  • Να παρέχονται τα ατομικά μέτρα προστασίας δωρεάν( μάσκες, αντισηπτικά) σε σχολές, εστίες και λέσχες σίτισης.
  • Να αναβαθμιστούν άμεσα οι υποδομές των Ιδρυμάτων  ώστε να καλύψουν τις νέες ανάγκες που
  • προέκυψαν.
  • Να προσληφθεί μόνιμο διδακτικό προσωπικό ώστε να λειτουργήσουν με μικρότερα κλιμάκια τα Τμήματα.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη συντήρηση των Σχολών και των εστιών.
  • Να αξιοποιηθούν όλοι οι χώροι των Ιδρυμάτων με κατάλληλη διαμόρφωση τους, να ανοίξουν και να λειτουργήσουν νέες εργαστηριακές αίθουσες, κλειστά αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας, να αξιοποιηθούν συνεδριακά κέντρα, δημοτικοί, ιδιωτικοί χώροι για να διεξαχθούν όλες οι διαλέξεις με τις αναγκαίες αποστάσεις.
  • Να γίνει πύκνωση τον δρομολογίων που εξυπηρετούν την μετακίνηση των φοιτητών από και προς τα Ιδρύματα.
  • Δωρεάν μετακίνηση στα υπεραστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκειμένου να επιστρέψουν οι φοιτητές στον τόπο σπουδών τους.
  • Ιατρικές μονάδες στις σχολές και στις εστίες.
  • Να προστατευτούν φοιτητές και καθηγητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες οι ίδιοι ή οικογένειές τους.
  • Να στεγαστούν όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές. Επιδότηση φοιτητικής κατοικίας στις οικογένειες των φοιτητών σε μηνιαία βάση."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr