Οδηγός αστικού ΚΤΕΛ κατέβασε φοιτήτρια από το λεωφορείο για 0,20 λεπτά

Οδηγός αστικού ΚΤΕΛ κατέβασε φοιτήτρια από το λεωφορείο για 0,20 λεπτά

Σε καταγγελία στα τοπικά μέσα προχώρησε μια Χανιώτισσα φοιτήτρια, σύμφωνα με την οποία επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ για Χαλέπα. 

Σύμφωνα με την καταγγελία φοιτήτρια επιβιβάστηκε σε λεωφορείο με προορισμό τη Χαλέπα την Παρασκευή. Είχε μαζί της το εισιτήριο των 0,60 ευρώ καθώς δικαιούται έκπτωσης ως φοιτήτρια. Όμως, όταν εισήλθε στο λεωφορείο ο οδηγός άρχισε να της φωνάζει ότι δεν έπρεπε να κόψει το εισιτήριο των 0,60 ευρώ αλλά των 0,80 ευρώ και απαίτησε να κατέβει από το λεωφορείο και να κόψει άλλο εισιτήριο.


Η φοιτήτρια του εξήγησε ότι έχει κάρτα, όχι όμως κέρματα ενώ δε μπορεί να καθυστερήσει αφού έπρεπε να πάει οπωσδήποτε στη δουλειά και αν δε μπορούσε να πάει, θα είχε συνέπειες. Ο οδηγός όμως αδιαφόρησε και αφού πρόσβαλε τη φοιτήτρια την εξώθησε σε έξοδο από το λεωφορείο.

Όλα αυτά για 0,20 ευρώ…

Όμως όπως αναφέρει η ίδια:

"Ο οδηγός ξεκίνησε να μου φωνάζει πως δεν πρέπει να κοψω εισιτήριο των 0,60€ αλλά των 0,80€ και να μιλάει άσχημα. Μου είπε να κατέβω να κόψω άλλο εισιτήριο και όταν ενημέρωσα πως δεν έχω αλλά κέρματα παρά μόνο κάρτα αλλά πρέπει οπωσδήποτε να πάω στη δουλειά γιατί υπήρχε περίπτωση να έχω σοβαρές επιπτώσεις ξεκίνησε να φωνάζει ξανά και με κατέβασε από το λεωφορείο! Για μόλις 0,20€! Θεωρώ το γεγονός απαράδεκτο και θα σας παρακαλούσα να αναφερθείτε στην ιστοσελίδα σας σε αυτό! Ο λόγος που εξ αρχής έκοψα 0,60€ εισιτήριο ήταν επειδή η Χαλεπα αναφέρεται ως Α ζώνη στην ιστοσελίδα τους και στον αυτόματο πωλητή έλεγε Α ζώνη μειωμένο 0,60€".

Η απάντηση του Αστικού ΚΤΕΛ

Επικοινωνώντας το flashnews με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ, Γιάννη Καρτάκη, είπε πως έκπτωση 50% βάσει νόμου, δικαιούνται όσοι είναι φοιτητές στα Χανιά, όχι όσοι είναι φοιτητές σε άλλη πόλη (εκείνοι δικαιούνται αντίστοιχη έκπτωση στην πόλη στην οποία φοιτούν). Οι φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη δικαιούνται στα Χανιά έκπτωση 25% δηλαδή εισιτήριο 0,80 ευρώ. 

Παρόλα αυτά, όπως ο ίδιος ο κ. Καρτάκης τόνισε με έμφαση: δεν επικροτεί κανέναν οδηγό που κατεβάζει επιβάτη από το λεωφορείο και δη για μόλις 0,20 ευρώ και συμπλήρωσε πως θα διερευνήσει το θέμα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr