Νέες διαμαρτυρίες φοιτητών ενάντια στην εξεταστική (ΦΩΤΟ)

Νέα διαμαρτυρίες φοιτητών ενάντια στην εξεταστική (ΦΩΤΟ)

Να αναγνωριστεί το εξάμηνο σε όλους τους φοιτητές και να περαστούν τα μαθήματα χωρίς εξετάσεις ζητούν μέλη του πανελλαδικού κινήματος «Φοιτητές ενάντια στην εξεταστική».

Τα μέλη του κινήματος συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν έξω από το Διοικητήριο (υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης), στη Θεσσαλονίκη. 


Όπως αναφέρουν, για πολλούς φοιτητές δημιουργείται σοβαρό ζήτημα να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική εξεταστική, καθώς μπορεί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη σύνδεση στο διαδίκτυο και τον εξοπλισμό (λάπτοπ, μικρόφωνο, κάμερα). Παράλληλα, αναφέρουν πως υπάρχουν πολλοί φοιτητές που δεν έχουν λάβει ακόμα τα συγγράμματα.

Τονίζουν δε πως η πανδημία έφερε μια πολύ άσχημη κατάσταση στον τρόπο της διεξαγωγής των μαθημάτων λόγω της τηλεκπαίδευσης και η εξεταστική που ακολουθεί θα είναι με τους χειρότερους όρους για τους φοιτητές, οι οποίοι ζητούν να μην πληρώσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο Θωμάς Ντίντας, φοιτητής Νομικής τονίζει στο grtimes πως «η εξεταστική που έχουμε μπροστά μας αποκλείει τεράστια γκάμα ανθρώπων, που είτε επειδή δεν έχει γίνει η διδασκαλία είτε λόγω της κατάστασης, παραιτείται και δεν συμμετέχει καν. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα μας, το οποίο, υπό τις συνθήκες μιας ολόκληρης πανδημία, είναι η μόνη λύση. Δεν θα φορτωθούμε όλα τα βάρη της πανδημίας εμείς».

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«*ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

*ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ!

Εμείς που δεν έχουμε κάμερες, μικρόφωνα και λάπτοπ ή πέφτει συνέχεια το ίντερνετ

Εμείς που δεν έχουμε πάρει βιβλία ή τα παίρνουμε τελευταία στιγμή

Εμείς που έχουμε γονείς οι οποίοι απολύθηκαν ή τους μείωσαν το μισθό

Εμείς που έχουμε υποκείμενα νοσήματα ή έχει κάποιο κοντινό μας πρόσωπο

Εμείς που είμαστε αποκλεισμένοι στο εξωτερικό, στην άλλη άκρη της Ελλάδας στα χωριά και τις πόλεις μας

Εμείς που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε άγχος, φόβο, αγωνία, πίεση περνώντας 2 μήνες σε εγκλεισμό

Εμείς που ζούμε την πρωτόγνωρη κατάσταση να έχει χτυπήσει ΠΑΝΔΗΜΙΑ την ανθρωπότητα

Θεωρούμε πως είναι ΔΙΚΑΙΟ να περαστούν τα μαθήματα και να προαχθούμε στο επόμενο εξάμηνο, πως είναι ΛΟΓΙΚΟ να μη γίνει η εαρινή εξεταστική (ούτε ηλεκτρονική, ούτε διά ζώσης), η οποία θα είναι με τους χειρότερους όρους. Να μην πληρώσουμε εμείς όλη αυτήν την κατάσταση, να κινητοποιηθούμε ώστε να γίνει πιο δυνατή η φωνή μας».

Διαμαρτυρία φοιτητών και στην Αθήνα

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Συγκέντρωση ενάντια στην εξεταστική. Με τη συμμετοχή δεκάδων νέων αγωνιστών πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια την Πέμπτη 11/6 η συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας «Φοιτητές Ενάντια στην Εξεταστική». Συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι «Μαθητές/τριες, φοιτήτριες/ές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενες στα πανεπιστήμια, διδακτορικοί σε τηλε-άρνηση».

Οι ανακοινώσεις και τα συνθήματά μας που φωνάχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας άφησαν να ακουστεί η φωνή της νεολαίας που σιωπά όλο αυτό τον καιρό: «Ούτε εξ’ αποστάσεως ούτε από κοντά, όχι στα σφαγεία τα εξεταστικά», «Οι τηλεεξετάσεις είναι κοροϊδία, τις εξεταστικές μας θα κάνουνε σφαγεία», «Την πανδημία κάνουν ευκαιρία, όχι σε τηλεκπαίδευση και τηλεεργασία».

Αποτελεί μια καλή πρώτη προσπάθεια που εξέφρασε με κινηματικό τρόπο την αντίθεση σε όλη την επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας στα πανεπιστήμια, αλλά και του λαού συνολικά. Ήταν μια έμπρακτη δράση κόντρα στο κλίμα υποταγής που προωθεί η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της που χλεύασαν την πρωτοβουλία μας. Εξέφρασε τα άγχη και τα προβλήματα που μας περιέγραψαν το προηγούμενο διάστημα οι φτωχότεροι φοιτητές, οι εργαζόμενοι φοιτητές, οι οικότροφοι των εστιών. Αυτό το κομμάτι της νεολαίας αναγνωρίζει ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια. Αυτό το κομμάτι της νεολαίας κάνουν πως δε βλέπουν και οι κάθε λογής ρεφορμιστές της υποταγής στο ρεαλισμό του συστήματος.

Να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα!

Να αναγνωριστεί το εξάμηνο και να κατοχυρωθούν τα μαθήματα χωρίς εξετάσεις!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr