ΜΑΣ: Άμεση ενημέρωση των φοιτητών και των οικογενειών τους

ΜΑΣ: Άμεση ενημέρωση των φοιτητών και των οικογενειών τους

Το ΜΑΣ με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού ζητά να δοθούν απαντήσεις από κυβέρνηση και Υπουργείο για αιτήματα των φοιτητών. Αναλυτικά αναφέρει:

"Η αγωνία των φοιτητών για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων,  για την πορεία των σπουδών τους, τη συνέχεια των μαθημάτων και την εξεταστική παρατείνεται μέρα με τη μέρα αφού μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση. Τελειόφοιτοι δεν γνωρίζουν αν θα πάρουν πτυχίο, φοιτητές από την επαρχία πληρώνουν νοίκι ενώ έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και οι γονείς τους πασχίζουν να καλύψουν τις ανάγκες τους με πετσοκομμένους μισθούς, πρακτικάριοι δεν ξέρουν αν θα επαναπροσληφθούν για να συνεχίσουν την άσκηση τους, αν θα αποζημιωθούν. Όλο το προηγούμενο διάστημα που ακολούθησε την αναστολή λειτουργίας των Ιδρυμάτων οι φοιτητές αντιμετώπισαν τις δυσκολίες χωρίς κανένα μέτρο στήριξης.


Η κυβέρνηση το μόνο που έκανε ήταν να φέρει στη διαβούλευση νέο απαράδεκτο νομοσχέδιο, καταδικαστέο από την εκπαιδευτική κοινότητα. Παράλληλα, αυτή την περίοδο οι φοιτητές γίνονται μπαλάκι ανάμεσα σε διοικήσεις Τμημάτων- Ιδρυμάτων χωρίς κανένας να δίνει σαφείς απαντήσεις, χωρίς κανένας να παίρνει θέση για τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενημερωθούν άμεσα οι φοιτητές και οικογένειες τους! Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη χαθεί το εξάμηνο, κανένα μάθημα, εργαστήριο ή πρακτική για κανέναν φοιτητή! Να γίνει η εαρινή εξεταστική για όλους τους φοιτητές!

  • Έκτακτο κονδύλι κρατικής χρηματοδότησης για τα Ιδρύματα για να προσληφθεί προσωπικό και να αναβαθμιστούν οι υποδομές ώστε να καλυφθούν οι νέες ανάγκες με το άνοιγμα των Ιδρυμάτων.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, και μονιμοποίηση των συμβασιούχων για την καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση σχολών και εστιών
  • Μέτρα προστασίας της υγείας εργαζομένων και φοιτητών( απολυμάνσεις και ατομικά μέτρα προστασίας δωρεάν).
  • Να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ όλοι ανεξαιρέτως οι πρακτικά ασκούμενοι και όσοι θα ξεκινούσαν πρακτική άσκηση.
  • Να διαγραφούν τα δίδακτρα μεταπτυχιακών και άλλων προγραμμάτων.
  • Να δοθεί 800 ευρώ στεγαστικό επίδομα στους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από τον τόπο κατοικίας τους.
  • Άμεση απόσυρση του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr