Γονέας φοιτητή: "Φοιτητικό ενοίκιο - 2 μέτρα και 2 σταθμά"

Γονέας φοιτητή: "Φοιτητικό ενοίκιο - 2 μέτρα και 2 σταθμά"

Επιστολή διαμαρτυρίας στα «Φοιτητικά Νέα» γονέα φοιτητή για το θέμα της έκπτωσης των φοιτητικών ενοικίων.

"Θα ήθελα και εγώ, ως γονιός φοιτητή, να εκφράσω το παράπονο μου. Θεωρώ ότι είναι άδικο να "διαχωρίζονται" οι φοιτητές σε δύο κατηγορίες και μάλιστα, από την πολιτεία μας!


Γιατί πώς αλλιώς να χαρακτηρίσω αυτό που συμβαίνει και κάποιοι φοιτητές "δικαιούνται" την έκπτωση ενοικίου, ενώ κάποιοι άλλοι όχι;

Η πολιτεία αποφάσισε πως έκπτωση ενοικίου θα δικαιούνται οι φοιτητές που οι γονείς τους εργάζονται σε πληττόμενες επιχειρήσεις και έχουν περιέλθει σε προσωρινή αναστολή εργασίας. Γιατί, όμως, να συμβεί αυτό; Δεν αναγκάστηκαν οι φοιτητές που δεν "δικαιούνται", σύμφωνα με την πολιτεία, την έκπτωση ενοικίου να αφήσουν τα ενοικιαζόμενα σπίτια τους και να επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους, λόγω κορονοϊού; Δεν είναι και τα δικά τους σπίτια άδεια ενώ οι γονείς τους θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά τα ενοίκια; Δεν δυσκολεύονται οι δικοί τους γονείς στην πληρωμή των ενοικίων επειδή δεν έχουν περιέλθει σε αναστολή λειτουργίας της σύμβασης τους;

Εξάλλου η πολιτεία έχει, ήδη, μεριμνήσει για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που, λόγω της όλης κατάστασης, μπορεί να ζημιωθούν.

Νομίζω ότι το θέμα αφορά αρκετές χιλιάδες φοιτητών και τους γονείς τους και αυτό που ισχύει για τον ένα (φοιτητή) είναι δίκαιο να ισχύσει και για τον άλλο (φοιτητή)!!!Οι δυο τους, μαζί, χωρίς διαχωρισμούς, από κανέναν, είναι το μέλλον της χώρας μας, είναι το μέλλον του κόσμου μας!!!

Ευχαριστώ πολύ τα «Φοιτητικά Νέα» για το βήμα που μας δίνει, ώστε να ακουστεί η φωνή μας.

Με εκτίμηση και (πραγματικά) μεγάλη οικονομική δυσκολία ένας γονέας φοιτητή που δεν "δικαιούται" την έκπτωση ενοικίου."

*Τις επιστολές σας μπορείτε να τις στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr