Συνεδρίασαν οι Προέδροι όλων των Ιατρικών Σχολών - Αποφάσισαν διπλή εξεταστική και κατ οίκον αποστολή των συγγραμμάτων

Συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι Προέδροι των Ιατρικών Σχολών όλων των Πανεπιστημίων

Την, Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης συζήτηση μεταξύ των  Προέδρων των Ιατρικών Σχολών όλων των Πανεπιστημίων της χώρας και σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να υπάρξει κοινή πολιτική στο θέμα της αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών, του τρόπου διεξαγωγής της εξέτασης των μαθημάτων και της ημερομηνίας απονομής των βεβαιώσεων περάτωσης σπουδών, προκειμένου να είναι ενιαία η αντιμετώπιση όλων των αποφοίτων των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας.


2. Σε όλες τις Ιατρικές Σχολές πραγματοποιείται διαδικτυακά η εξ αποστάσεως διδασκαλία όλων των θεωρητικών μαθημάτων.

3. Η Κλινική Άσκηση έχει ανασταλεί σε όλες τις Ιατρικές Σχολές και ο τρόπος αναπλήρωσης θα αποφασιστεί από κοινού σε τηλεδιάσκεψη των Προέδρων που θα πραγματοποιηθεί μόλις αρθούν τα προληπτικά μέτρα κατά του Κορωνοϊού COVID 19.

4. Αποφασίστηκε η διανομή των συγγραμμάτων να πραγματοποιηθεί από τον "Εύδοξο" με αποστολή των βιβλίων στη διεύθυνση κατοικίας κάθε φοιτητή και να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η κάλυψη των εξόδων αποστολής.

5. Σχετικά με την εθελοντική προσφορά των φοιτητών Ιατρικής για να συνδράμουν σε αυτή τη δύσκολη φάση για την αντιμετώπιση της λοίμωξης του Κορωνοϊού COVID 19, επαινέθηκε από όλους τους Προέδρους η πρωτοβουλία αυτή των φοιτητών. Ωστόσο, θεωρήθηκε ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι αναγκαία η συμμετοχή των φοιτητών σε κλινικές πράξεις στο χώρο του Νοσοκομείου και αντί αυτού προτείνεται ομόφωνα η δυνατότητα εθελοντικής προσφοράς όποιου επιθυμεί μέσω συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας που μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

6. Σε ότι αφορά τη δυνατότητα συμμετοχής των Στ’/ετών φοιτητών στην εξεταστική περίοδο του Ιουνίου και για τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου, διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο πραγματοποιείται στις Ιατρικές Σχολές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και του Πανεπιστημίου Κρήτης και αποφασίστηκε η υιοθέτηση ενιαίας στάσης των Ιατρικών Σχολών όλων των Πανεπιστημίων της Χώρας. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει η Συνέλευση κάθε Τμήματος να αποφασίσει τη συμμετοχή των εν λόγω φοιτητών στην εξεταστική περίοδο του Ιουνίου σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr