Κλείνει και άλλο Πανεπιστήμιο! Λόγω ύποπτου κρούσματος σε φοιτητή!

Κλείνει και άλλο Πανεπιστήμιο! Λόγω ύποπτου κρούσματος σε φοιτητή!

Φοιτητής Πανεπιστημιακού Ιδρύματος παρουσίασε συμπτώματα ύποπτα του ιού - Προληπτικά μέτρα πήραν πριν από λίγο οι Πρυτανικές Αρχές.

Για 48 ώρες έκλεισαν όλες οι σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, καθώς νεαρός φοιτητής από την Πάτρα, που σχετίζεται με το περιβάλλον των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην αχαϊκή πρωτεύουσα και συγκεκριμένα του 66χρονου (9ου κρούσματος), παρουσίασε συμπτώματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύποπτα για τον ιό. Ο φοιτητής βρισκόταν στην ίδια εκδρομή μαζί με τον 66χρονο εκπαιδευτικό και τη σύζυγό του -ένατο και δέκατο κρούσμα του κορονοϊού- που νοσηλεύονται στην Πάτρα.


Πιο αναλυτικά κλειστό θα παραμείνει σήμερα και αύριο το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, για προληπτικούς λόγους όπως ανακοινώθηκε από την πρυτανεία, καθώς όπως έγινε γνωστό το ύποπτο κρούσμα που εξετάζεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι φοιτητής που συμμετείχε στο γκρουπ των ταξιδιωτών σε Αίγυπτο και Ισραήλ.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί αναμένονται τις επόμενες ώρες.

σημειωθεί ότι την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση που θα αφορά στην επαναλειτουργία ή όχι του ιδρύματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ιδρύματος:

«Ανακοινώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αναστέλλεται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 5 και 6 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Κυριακή 8 Μαρτίου. Όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Ηράκλειο συνεχίζονται κανονικά». 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr