1ο Εκπαιδευτικό Σχολείο Ογκολογίας για προπτυχιακούς φοιτητές

1ο Εκπαιδευτικό Σχολείο Ογκολογίας για προπτυχιακούς φοιτητές 

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 1ο Εκπαιδευτικό Σχολείο Ογκολογίας (School of Oncology) για προπτυχιακούς φοιτητές που διοργανώνει η Εταιρεία Κλινικής και Εργαστηριακής Έρευνας στην Ογκολογία (EKEEO) σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Το Σχολείο θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 2-4 Απριλίου 2020, παράλληλα με το 2ο Συνέδριο Ογκολογίας Κεντρικής Ελλάδος, σε ξεχωριστή αίθουσα στο χώρο του συνεδρίου.


Ο στόχος των διοργανωτών είναι να συμμετέχουν συνολικά 50 περίπου φοιτητές, 6-7 από κάθε Ιατρική Σχολή της Ελλάδας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μαθήματα τις πρωινές ώρες, που θα καλύπτουν και θα αναδεικνύουν τις σημαντικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στη διαγνωστική προσπέλαση και τη θεραπεία των Ογκολογικών ασθενών. Τις απογευματινές ώρες, οι φοιτητές, ανά σχολή, θα κληθούν να παρουσιάσουν ένα θέμα πάνω στην ογκολογία. Η θεματολογία θα προκύψει έπειτα από συνεννόηση με τα μέλη ΔΕΠ των σχολών από όπου προέρχονται οι φοιτητές και σε συνεργασία με την Επιστημονική/Οργανωτική Eπιτροπή του συνεδρίου. Οι Στρογγυλές Τράπεζες και οι εργασίες που θα παρουσιαστούν θα αξιολογηθούν από τους συμμετέχοντες και από την Οργανωτική/Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου με τις καλύτερες να βραβεύονται στο τέλος της εκδήλωσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί το ενδιαφέρον για την ογκολογία και η όρεξη για να ανακαλύψουμε τις βάσεις της σύγχρονης ογκολογίας, μιας ειδικότητας στην οποία οι ραγδαίες επιστημονικές εξελίξεις έχουν επιφέρει τεράστιες αλλαγές στη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του καρκίνου.

Όπως ήδη τονίσθηκε, ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και σε περίπτωση αυξημένης συμμετοχής, η επιλογή θα στηριχθεί στο σύντομο βιογραφικό των υποψηφίων, δίνοντας προτεραιότητα στα μεγαλύτερα έτη.

Οι διοργανωτές θα αναλάβουν να καλύψουν τα οδοιπορικά και τη διαμονή των φοιτητών σε 2κλινα ή 3κλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο που θα διεξαχθεί το συνέδριο.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr