Το ΙΚΥ θα υποδεχθεί 160 υποτρόφους του

Το ΙΚΥ θα υποδεχθεί 160 υποτρόφους του

Στις 22 Ιανουαρίου του 2020 και ώρα 17:00, στο πλαίσιο έργου του ΙΚΥ με τίτλο "Διασύνδεση των υποτρόφων του ΙΚΥ με την αγορά εργασίας", θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που απευθύνεται στους Υποτρόφους του ΙΚΥ, στο αμφιθέατρο του ΕΙΕ με θέμα: «Αναδυόμενες Επιστημονικές και Τεχνολογικές περιοχές: σχέσεις με τις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας» (βλ. συνημ. Πρόγραμμα).

Για πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να απευθύνεστε στην υπάλληλο του ΙΚΥ , κ. Μαρία Ερωτοκρίτου στο τηλ. 2103726408.


Εκδήλωση του ΙΚΥ με θέμα: «Αναδυόμενες Επιστημονικές και Τεχνολογικές περιοχές: σχέσεις με τις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

17:00-17:15

Χαιρετισμοί

Καθηγητής Βασίλειος Διγαλάκης, Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης

Φραγκίσκος Κολίσης , ομ. Καθηγητής ΕΜΠ, Αντιπρόεδρος ΙΚΥ

17:15-18:00

«Προκλήσεις Δημόσιας Πολιτικής και Διλήμματα Επιστημονικού Δυναμικού στην Οικονομία της Γνώσης"

Ν. Βονόρτας, Professor, Institute for International Science and Technology Policy & Department of Economics The George Washington University

18:00-19:00

Στρογγυλό τραπέζι «Επισκόπηση των νέων επιστημονικών και τεχνολογικών τάσεων και του ρόλου τους στο καινοτόμο οικοσύστημα της Κοινωνίας της Γνώσης»

Φ. Κολίσης, ομ. Καθηγητής ΕΜΠ: «Βιοοικονοία/Κυκλική οικονομία»

Δρ. Ν. ΓΑΒΑΛΑΚΗΣ (ΣΕΒ, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Κεφαλαίου): «Οι ανάγκες της αγοράς εργασίας σε δεξιότητες και επαγγέλματα και η συνεργασία των επιχειρήσεων με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα»

Δρ. Α. Πρωτόγερου (ΕΒΕΟ, ΕΜΠ): «Προοπτικές και προκλήσεις στην επαγγελματική σταδιοδρομία των κατόχων διδακτορικού διπλώματος»

Γ. Καλογήρου Καθηγητής Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής ΕΜΠ:«Η σημασία των διδακτορικών και ευρύτερα των μεταπτυχιακών σπουδών στην οικονομία της γνώσης»

Συντονιστής: Α. Τσακανίκας Καθηγητής Σχ. Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ 

19:00-20:00

Στρογγυλό τραπέζι «Θεωρητικές επιστήμες νέες τάσεις και προοπτικές»

Π. Ρούσσος, καθηγητής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ: «Σύγχρονες τάσεις στην Ψυχολογία και οι δεξιότητες του ψυχολόγου του 21ου αιώνα».

Δρ. Π. Βιδάλης, Ελληνική Επιτροπή Βιοηθικής: «Νομική γνώση και μεταπτυχιακή εκπαίδευση: H διεπιστημονικότητα στην πράξη των επαγγελμάτων» 

Δρ. X. Aθανασοπούλου, Δρ. Π. Γκολογιάννης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Υποτρόφων του ΙΚΥ.

Συντονιστής : Φ.Κολίσης, ομ. Καθηγητής ΕΜΠ

20:00

Κοκτέιλ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr