ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Μαζί με τους φοιτητές, απέναντι στις καταλήψεις

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Μαζί με τους φοιτητές, απέναντι στις καταλήψεις

«Οι φοιτητές, μαζί με την κοινωνία των πολιτών, απαιτούν σχολές ανοιχτές» αναφέρει η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφερόμενη στις καταλήψεις που λαμβάνουν χώρα στα Πανεπιστήμια.

Επίσης, η παράταξη τονίζει πως «θα είμαστε παρόντες σε όλες τις διαδικασίες με στόχο να εγγυηθούμε ότι οι σχολές μας θα μείνουν ανοιχτές και η ακαδημαϊκή λειτουργία θα συνεχιστεί ομαλά».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

«Εδώ και μέρες ακραίες μειοψηφίες που εκπροσωπούν τις πιο αναχρονιστικές αντιλήψεις της χώρας προσπαθούν να δημιουργήσουν χάος στα ελληνικά πανεπιστήμια μέσα από καταλήψεις. Μοναδικός τους στόχος έχει αποδειχτεί ότι είναι η αποσταθεροποίηση της ομαλής λειτουργίας των σχολών μας και η παρεμπόδιση των μεταρρυθμίσεων που επιχειρούνται στο χώρο της Παιδείας.

Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποτελεί τη φωνή της λογικής, της ελευθερίας και της προόδου στα Πανεπιστήμια, τη φωνή όλων των φοιτητών. Και οι φοιτητές, μαζί με την κοινωνία των πολιτών, απαιτούν σχολές ανοιχτές για την ακαδημαϊκή κοινότητα, ανοιχτές στην κοινωνία, ανοιχτές στη νέα εποχή.

Θα είμαστε παρόντες σε όλες τις διαδικασίες με στόχο να εγγυηθούμε ότι οι σχολές μας θα μείνουν ανοιχτές και η ακαδημαϊκή λειτουργία θα συνεχιστεί ομαλά. Και θα το πετύχουμε, έχοντας δίπλα μας όλους τους φοιτητές.»

Οι Σχολές και τα Τμήματα που αποφάσισαν καταλήψεις – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr