Δύο τραυματίες εν ώρα συνέλευσης Φοιτητικού Συλλόγου στο Πολυτεχνείο!

Δύο τραυματίες εν ώρα συνέλευσης Φοιτητικού Συλλόγου στο Πολυτεχνείο!

Επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων δέχθηκαν φοιτητές φοιτητικής παράταξης στο κτήριο της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο εξ αυτών.

Κατά τη διεξαγωγή συγκεκριμένα της συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δέχθηκαν την επίθεση από άλλους φοιτητές της παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, των ΕΑΑΚ, που δεν ανήκαν στη σχολή και είχαν μπεί στο αμφιθέατρο όπου γινόταν η συνέλευση.


Οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι στη συνέχεια χτύπησαν τον ένα φοιτητή, απαιτούσαν να αποσυρθεί η μήνυση άλλου φοιτητή, μέλους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο οποίος δέχθηκε επίσης πολύ σκληρή επίθεση στην Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του από φοιτητή που ανήκει στην παράταξη ΕΑΑΚ.

Από τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ καταγγέλλονται «Μέλη από την παράταξη ΕΑΑΚ επιτέθηκαν με στόχο σοβαρή σωματική βλάβη σε μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πολιτικών Μηχανικών με γροθιές, κλοτσιές, αγκωνιές και φτυσίματα ακόμα και όταν αυτός βρισκόταν στο έδαφος. Παρόντες ήταν παραπάνω από 150 μέλη του Συλλόγου μας και κάποιοι προσπάθησαν να σταματήσουν την επίθεση, ενώ στην άνανδρη αυτή επίθεση ήταν 10 εναντίον 1. Ο λόγος; Μία δικαστική διαμάχη που διαδραματίζεται στην Αλεξανδρούπολη όπου ένα μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ έχει μηνύσει ένα μέλος από την ΕΑΑΚ για πρόκληση σωματικής βλάβης. Τι έλεγαν οι επιτιθέμενοι; Ότι αν δεν αποσύρει τη μήνυση ο φοιτητής στην Αλεξανδρούπολη το μέλος μας, ο Κάρολος Σκιάνης, δεν θα φύγει από το χώρο καθώς όπως έλεγαν τον γνώριζε. Ευτυχώς, ο κόσμος που κατάλαβε τον παραλογισμό μετά από λίγη ώρα απώθησε τους τραμπούκους και επικράτησε η λογική.».

Η Καταγγελία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ

«Σήμερα, στη Γενική Συνέλευση του Φ.Σ Πολιτικών Μηχανικών γίναμε μάρτυρες μιας επίθεσης που όμοια της δεν έχει ξανασυμβεί. Μέλη από την παράταξη ΕΑΑΚ επιτέθηκαν με στόχο σοβαρή σωματική βλάβη σε μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πολιτικών Μηχανικών με γροθιές, κλοτσιές, αγκωνιές και φτυσίματα ακόμα και όταν αυτός βρισκόταν στο έδαφος. Παρόντες ήταν παραπάνω από 150 μέλη του Συλλόγου μας και κάποιοι προσπάθησαν να σταματήσουν την επίθεση, ενώ στην άνανδρη αυτή επίθεση ήταν 10 εναντίον 1.

Ο λόγος; Μία δικαστική διαμάχη που διαδραματίζεται στην Αλεξανδρούπολη όπου ένα μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ έχει μηνύσει ένα μέλος από την ΕΑΑΚ για πρόκληση σωματικής βλάβης. Τι έλεγαν οι επιτιθέμενοι; Ότι αν δεν αποσύρει τη μήνυση ο φοιτητής στην Αλεξανδρούπολη το μέλος μας, ο Κάρολος Σκιάνης, δεν θα φύγει από το χώρο καθώς όπως έλεγαν τον γνώριζε.

Ευτυχώς, ο κόσμος που κατάλαβε τον παραλογισμό μετά από λίγη ώρα απώθησε τους τραμπούκους και επικράτησε η λογική. Το ζήτημα δεν είναι μόνο να καταδικάσουμε απλώς μία ακόμα από τις πολλές επιθέσεις που έχουν γίνει. Πρέπει επιτέλους να επικρατήσει η νομιμότητα μέσα στα Πανεπιστήμια. Και αυτοί που απλώς παρατηρούν και είναι υποστηρικτές του ασύλου ανομίας, γνωρίζουν πλέον την κατάσταση και είναι συνένοχοι.

Κλείνοντας, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και προς κάθε αρμόδιο φορέα. Προς την διοίκηση της σχολής, προς την Πρυτανεία και προς κάθε γνώστη της κατάστασης. Αν δεν επέμβετε ΤΩΡΑ θα είναι πια αργά, γιατί η δημοκρατία μας καταλύεται κάθε μέρα που περνά.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr