Όχι στις διαγραφές φοιτητών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους

Όχι στις διαγραφές φοιτητών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους

Φοιτητές μαζεύουν ηλεκτρονικές υπογραφές ενάντια στις επικείμενες νομοθετικές αλλαγές που θα προβλέπουν διαγραφές των φοιτητών που θα υπερβαίνουν το ν+2.

Τι αναφέρει το κείμενο του ψηφίσματος:


«Προηγούμενες διατάξεις (ν. Γιαννάκου και Διαμαντοπούλου, που δεν είναι σε ισχύ) προέβλεπαν διαγραφές καθυστερούντων φοιτητών, ανεξάρτητα αν επιθυμούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και λόγω αντικειμενικών προβλημάτων αδυνατούσαν.

Η νέα κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την επαναφορά του μέτρου και την πρόθεσή της να θεσμοθετήσει ανώτατο όριο προπτυχιακών σπουδών, με μεταβατικές διατάξεις για όσους ήδη φοιτούν. Είναι σημαντικό να δοθεί η ελευθερία και κάθε δυνατή ευκαιρία σε φοιτητές, που το επιθυμούν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Η καθυστέρηση των σπουδών, δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους, βλάπτει τους ίδιους τους φοιτητές (πρόσθετη καθυστέρηση έναρξης επαγγέλματος) και η "τιμωρία" της διαγραφής επιβαρύνει ψυχολογικά περαιτέρω τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Σκοπός των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) είναι η μετάδοση, η παραγωγή και η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, η ανάπτυξη της κρίσης, της ανάλυσης και της σύνθεσης, προς όφελος της κοινωνίας και του λαού.

Η νοοτροπία της εντατικοποίησης των σπουδών, της πειθαρχίας και περισσότερο της τιμωρίας δεν έχει καμία σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία.»

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr