Αναβολή εξέτασης μαθημάτων σε Σχολές/Τμήματα λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ΜΜΜ

Αναβολή εξέτασης μαθημάτων σε Σχολές/Τμήματα λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ΜΜΜ

Φοιτητικές ΕιδήσειςΤεράστια ταλαιπωρία περιμένει τους φοιτητές αύριο Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, μέσω εξεταστικής, καθώς ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε Μετρό (γραμμή 2 και 3) και τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το Μετρό θα λειτουργεί από τις 09:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ, ενώ οι συρμοί του τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 07:00 το πρωί έως τις 23:00.


Επίσης, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ως εκ τούτου αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τις ακυρώσεις δρομολογίων.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε μετρό (γραμμή 2 και 3) και τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από τις 09:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ, ενώ οι συρμοί του τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 07:00 το πρωί έως τις 23:00.

Την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων διεκδικούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς ενώ αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.

Επιπλέον, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τραίνα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ως εκ τούτου αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τις ακυρώσεις δρομολογίων.

Δεμένα τα πλοία

Σε κινητοποιήσεις προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, προκειμένου να εκφράσει τη διαφωνία της με το υπό κατάθεση και συζήτηση στη Βουλή αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η ΠΝΟ αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Αναβολή εξέτασης μαθημάτων

Λόγω των προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων της Τρίτης 24/09/2019 αρκετά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Σχολές-Τμήματα του ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχουν προβεί σε αναστολή της εξέτασης των μαθημάτων για αύριο και την μεταφορά των μαθημάτων αυτών σε άλλη μέρα.

Οι φοιτητές καλούνται να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των Τμημάτων τους για τυχόν ανακοινώσεις αναβολής μαθημάτων λόγω της απεργίας των ΜΜΜ. 

ΠΑΠΕΙ: Αναβολή και μεταφορά εξεταστικής λόγω 24ωρης απεργίας στα ΜΜΜ

Αναβολή εξεταστικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο λόγω της 24ωρης απεργίας

Αναβολή-μετακίνηση των εξετάσεων και αλλαγή της ημέρας έναρξης των μαθημάτων στο ΟΠΑ

Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών: Αναβολή και μεταφορά εξεταστικής 24ης Σεπτεμβρίου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr