Πιστωτικές μονάδες και βαθμός πτυχίου σπουδαστών ΑΕΝ

Πιστωτικές μονάδες και βαθμός πτυχίου σπουδαστών ΑΕΝ

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις Πιστωτικές μονάδες και τον βαθμό πτυχίου των σπουδαστών που φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) σύμφωνα με τον κανονισμό σπουδών.

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ


Πιστωτικές μονάδες και βαθμός πτυχίου

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ - ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ

1. Οι σπουδές περιλαμβάνουν έξι διδακτικά εξάμηνα, δύο εξάμηνα πρακτικής άσκησης επί πλοίου και την εκπόνηση πτυχιακής εργασίας.

2. Κάθε διδακτικό εξάμηνο περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αντιστοιχούν σε 30 πιστωτικές μονάδες. Οι πιστωτικές μονάδες που αντιστοιχούν σε κάθε μάθημα ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

3. Κάθε εξάμηνο πρακτικής άσκησης επί πλοίου αντιστοιχεί σε είκοσι (20) πιστωτικές μονάδες.

4. Η πτυχιακή εργασία αντιστοιχεί σε είκοσι (20) πιστωτικές μονάδες.

5. Ο βαθμός πτυχίου εξάγεται με προσέγγιση δύο (2) δεκαδικών ψηφίων και προκύπτει από τον τύπο:

όπου β1, β2,...,βν είναι οι βαθμοί όλων των μαθημάτων που παρακολούθησε ο σπουδαστής και δ1, δ2,...,δν, οι αντίστοιχες πιστωτικές μονάδες κάθε μαθήματος.

Στα μαθήματα περιλαμβάνονται τα δύο εξάμηνα πρακτικής άσκησης επί πλοίου και η πτυχιακή εργασία με πιστωτικές μονάδες όπως καθορίζονται στις παρ. 3 και 4 του παρόντος άρθρου.

6. Τελειόφοιτος της Α.Ε.Ν. ανακηρύσσεται πτυχιούχος με βαθμό πτυχίου αυτόν που προκύπτει από την παρ. 5 του παρόντος άρθρου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία για τις ΑΕΝ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr