Επιστολή διαμαρτυρίας Υποτρόφων του ΙΚΥ: Κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς η Υποτροφία ΕΚΟ

Επιστολή διαμαρτυρίας Υποτρόφων του ΙΚΥ: Κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς η Υποτροφία ΕΚΟ

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με τις υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ-ΕΚΟ), απέστειλαν οι υπότροφοι στα «Φοιτητικά Νέα».

Πιο αναλυτικά όπως τονίζουν στην επιστολή τους, η υποτροφία στο «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» κυλάει με αργούς ρυθμούς, χωρίς να υπάρχει κάποια νεότερη ενημέρωση προς τους υποψήφιους.


Η Επιστολή των Φοιτητών:

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την κατάσταση που επικρατεί στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σχετικά με τις Προπτυχιακές Υποτροφίες και συγκεκριμένα με την υποτροφία ΕΚΟ «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Η σχετική υποτροφία δόθηκε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και συνεχίστηκε το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.Την πρώτη φορά που δόθηκε η υποτροφία η διαδικασία κύλησε αρκετά ομαλά χωρίς προβλήματα εάν και ήταν η πρώτη φορά. Οι γραμματείες όλων των σχολών συγκέντρωναν όλα τα δικαιολογητικά, τα έλεγχαν και κατόπιν τα απέστειλαν στο ΙΚΥ για δεύτερο έλεγχο. Με αυτό τον τρόπο συνέβαλλαν ουσιαστικά, βοηθώντας το Τμήμα Προπτυχιακών Υποτροφιών του ΙΚΥ να επισπεύσει τη διαδικασία της υποτροφίας.

Τη δεύτερη χρονιά εφόσον η διαδικασία ήταν γνωστή από πέρσι θα έπρεπε να είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα και να είχαν καταβληθεί οι υποτροφίες σε όλους τους επιλεγέντες. Δυστυχώς όμως η διαδικασία κύλησε και κυλάει μέχρι τώρα με πολύ αργούς ρυθμούς χωρίς καμία ενημέρωση προς τους υποτρόφους.

Όπως προαναφέραμε η ενημέρωση από τους αρμόδιους είναι ελλιπέστατη. Δεν σηκώνουν τηλέφωνα ούτε απαντούν στα email. Τα email να τονίσουμε ότι ήταν ο μόνος τρόπος επικοινωνίας όπως μας ζητήθηκε από το ΙΚΥ. Επιπλέον συνέβησαν αρκετά λάθη κατά των έλεγχο των δικαιολογητικών με αποτέλεσμα πολλοί από τους αρχικούς επιλεγέντες να διεκδικήσουν την υποτροφία μέσω ένστασης και να μπουν στην διαδικασία να αποστείλουν εκ νέου τα δικαιολογητικά. 

Έχει μείνει να πληρωθούμε μόνο εμείς των ενστάσεων και καθώς έτυχε στην αλλαγή της κυβέρνησης, η ενημέρωση από το ΙΚΥ είναι να απευθυνθούμε στην νέα κυβέρνηση. Πρέπει η Νέα Υπουργός παιδείας να υπογράψει τις ενστάσεις μιας προκειμένου να πληρωθούμε και να μην χάσουμε την υποτροφία! Την έχουμε όλοι ανάγκη αυτή την υποτροφία! Έστω να ξέρουμε αν θα την διεκδικήσουν η όχι!

Οι εν δυνάμει υπότροφοι του ΙΚΥ-ΕΚΟ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr