Οι φοιτητές επέστρεψαν στην Πάτρα - Καταφθάνουν και οι πρωτοετείς φοιτητές

Οι φοιτητές επέστρεψαν στην Πάτρα - Καταφθάνουν και οι πρωτοετείς φοιτητές

Οι φοιτητές έχουν ήδη επιστρέψει στην Πάτρα και αυτό είναι κάτι που φαίνεται στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα κατεξοχήν στέκια τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα, δίνοντας τους και πάλι ζωή. 

Μαυρισμένοι, ηλιοκαμένοι και ορεξάτοι μετά το τέλος των καλοκαιρινών τους διακοπών, κάνουν τις εμφανίσεις τους στα αγαπημένα τους μαγαζιά, έχοντας ως κυρίαρχα ζητήματα στις συζητήσεις τους το πως πέρασαν το καλοκαίρι, που πήγαν και τι έκαναν, αλλά και πώς θα ξεμπερδέψουν με τα μαθήματα που έχουν να δώσουν τώρα, με την εξεταστική να πλησιάζει. 


Την ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών Φοιτητών 2019-2020 μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Τα φοιτητοστέκια, άλλωστε, ήδη έχουν ανοίξει και είναι έτοιμα, με πολλά από αυτά τα μαγαζιά να έχουν προχωρήσει σε ανακαινίσεις και αναδιαμορφώσεις, ενώ το κύμα της επιστροφής στη βάση τους αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Μέρη όπως η Ηφαίστου, η Τριών Ναυάρχων, η Γεροκωστοπούλου, η Αγίου Νικολάου, αλλά και η Ρήγα Φεραίου, έχουν ξεκινήσει να παίρνουν και πάλι ζωή, λόγω της παρουσίας των φοιτητών. 

Ανάμεσα όμως σε αυτούς τους φοιτητές υπάρχουν και αρκετοί που δεν γνωρίζουν την Πάτρα. Δεν ξέρουν που να πάνε να μείνουν, που να βγουν και όλα τα σχετικά που χρειάζεται να μάθουν στην πορεία, σε μία πόλη που σε μεγάλο βαθμό τους είναι άγνωστη.

Μιλάμε φυσικά για τους πρωτοετείς φοιτητές αυτούς που φέτος κατάφεραν να περάσουν στην σχολή της αρεσκείας τους στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και δεν έχουν μάθει ακόμα τα κατατόπια και τον ρυθμό της αχαϊκής πρωτεύουσας. Όμως η πόλη που φιλοξενεί συνολικά πάνω από 35.000 σπουδαστές είναι φτιαγμένη για τους φοιτητές. 

Και είναι σίγουρο ότι δεν θα δυσκολευτούν. Ξεκινώντας από το που θα μείνουν και στη συνέχεια για όλα τα υπόλοιπα. Ένας καλός οδηγός για να τους βάλει στο πνεύμα της Πάτρας και της φοιτητικής ζωής αυτής της πόλης είναι το βίντεο που ακολουθεί από το Maroni. 

SOS συμβουλές για πρωτοετείς φοιτητές ενόψει αναζήτησης φοιτητικής στέγης

Αν είστε πρωτοετής δείτε το. Αν όχι και πάλι δείτε το. Μπορεί να μάθετε πράγματα που ίσως να μην ξέρετε για την πόλη όπου ζείτε. 

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

patrasevents

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr