Ραντεβού στα Προπύλαια δίνουν φοιτητές για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου

Ραντεβού στα Προπύλαια δίνουν φοιτητές για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου

Ραντεβού στα Προπύλαια δίνουν σήμερα στις 7.30 μ.μ φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στην οποία προτίθεται να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση.

Στην πρόσοψη του κτιρίου του Πανεπιστημίου, έχουν αναρτήσει γιγαντοπανό το οποίο αναφέρει: «Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Με τους συλλογους μας δυναμώνουμε τους αγώνες για τα όνειρα, τις διεκδικήσεις μας. Ενάντια στη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου».


Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιούν εξόρμηση με την οποία καλούν στη σημερινή συγκέντρωση.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει το άσυλο θα πέσει στο κενό! Με κάθε τρόπο θα βάλουμε φρένο στα σχέδια καταστολής των αγώνων μας!», ξεκαθαρίζουν Φοιτητικοί Σύλλογοι, εξηγώντας: «Το άσυλο προστατεύει το αναφαίρετο δικαίωμά μας να συζητάμε, να αποφασίζουμε συλλογικά και να οργανώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή! Ποτέ δεν ήταν δεδομένο! Κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες από φοιτητές και εργαζόμενους». Παράλληλα δηλώνουν: «Απορρίπτουμε τους κάλπικους καβγάδες ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές του δεύτερου να εμφανίζονται προκλητικά ως δήθεν υπερασπιστές του ασύλου! Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα Παρασκευόπουλου, την ένταση της καταστολής όχι μόνο συκοφάντησε το άσυλο, αλλά και άνοιξε το δρόμο για την κατάργησή του στην πράξη».

Ανάλογες αποφάσεις, πολλές από τις οποίες καταλήγουν σε κάλεσμα στην κινητοποίηση, έχουν πάρει και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συνδικάτα και μαζικοί φορείς.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr