300+ Φοιτητές Ιατρικής σε νησιά μέσω του προγράμματος «Ιατρική Απόβαση 2019» – Υποβολή Αιτήσεων

Η μεγάλη στιγμή για την Ιατρική Απόβαση 2019 έφτασε! 300+ Φοιτητές Ιατρικής. 35+ Προορισμοί. 5 Δεκαήμερα.

Φοιτητές Ιατρικής: Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους φοιτητές Ιατρικής της χώρας ότι οι αιτήσεις συμμετοχής για το καλοκαιρινό, εθελοντικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ιατρική Απόβαση 2019" ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου 2019.

Λάβετε μέρος στο πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση 2019» εάν επιθυμείτε να περάσετε 10 ημέρες των καλοκαιρινών σας διακοπών σε ένα Γενικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας παρέχοντας εθελοντική βοήθεια στους ιατρούς κάνοντας εξάσκηση στις κλινικές σας δεξιότητες και ερχόμενοι σε άμεση επαφή με την άσκηση της Ιατρικής Υπαίθρου.


Προορισμοί

Μονάδες Υγείας (Γενικά Νοσοκομεία & Αγροτικά Ιατρεία) σε περισσότερους από 40 ηπειρωτικούς και νησιωτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς σας περιμένουν !

Διαμονή

Οι περισσότεροι από τους προορισμούς προφέρουν διαμονή κατά τη διάρκεια των 10 ημερών της συμμετοχής σας.

Μετακινήσεις

Μειωμένα έξοδα μετακίνησης προσφέρονται για την πλειονότητα των προορισμών. Οι χορηγοί μας έχουν μεριμνήσει για αυτό και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων.

Έχεις τουλάχιστον 1 έτος κλινικής εμπειρίας;

  • Εκπαίδευση στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και τη διαχείριση ασθενών
  • Εθελοντική ενίσχυση σε Περιφερειακές Μονάδες Υγείας σε όλη την Ελλάδα
  • Εξοικείωση με την Ιατρική Υπαίθρου

Να έχεις μαζί σου:

  • στηθοσκόπιο
  • ιατρική μπλούζα
  • όρεξη για νέες
  • εμπειρίες

5 Δεκαήμερα: 10 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου

Κριτήρια Επιλογής Συμμετεχόντων

Τρόπος Κατανομής Κριτήρια Επιλογής Συμμετεχόντων ΙΑ 2019

Υπενθυμίζουμε ότι το διαχρονικό εθελοντικό πρόγραμμα ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής των 7 Ελληνικών Ιατρικών Σχολών με βασικές προϋποθέσεις να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το 4ο έτος των σπουδών τους και να είναι εγγεγραμμένα μέλη της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.

Σχετικά με τον τρόπο κατανομής των συμμετεχόντων, τα στοιχεία που θα συνεκτιμηθούν θετικά στην κατανομή και θα περιέχονται στην αίτηση είναι:

  1. Το έτος σπουδών. Το 6ο έτος έχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα από τα άλλα δυο, το 5ο μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε σχέση με το 4ο (όσοι πεμπτοετείς συμμετείχαν πέρυσι στο πρόγραμμα η αίτησή τους θεωρείται ίση με των τεταρτοετών σε σχέση με το έτος).
  2. Η διπλή αίτηση πριμοδοτείται.
  3. Η μη εκδήλωση προτίμησης προορισμών πριμοδοτείται.
  4. Η παρακολούθηση κάποιας δράσης (Ημερίδα, Σεμινάριο κλπ) που διοργάνωσε το εκάστοτε Παράρτημα της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, από όσες αναφέρονται στη σχετική λίστα εντός της αίτησης (απαιτείται η ηλεκτρονική αποστολή του πιστοποιητικού παρακολούθησης)
  5. Η παρακολούθηση του 25ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας ή του 24ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (για το 24ο ΕΣΦΙΕ απαιτείται η ηλεκτρονική αποστολή του πιστοποιητικού παρακολούθησης, για το 25ο ΕΣΦΙΕ η πιστοποίηση συμμετοχής θα γίνει από τη λίστα συνέδρων που συμπλήρωσαν τις απαραίτητες για την απόκτηση πιστοποιητικού ώρες παρακολούθησης, οπότε δε χρειάζεται να αποστείλετε πιστοποιητικό, απλά να το δηλώσετε στο αντίστοιχο πεδίο της αίτησης, το 25ο ΕΣΦΙΕ πριμοδοτείται περισσότερο)
  6. Η πιστοποίηση BLS/AED από την ERC (απαιτείται η ηλεκτρονική αποστολή του πιστοποιητικού)
  7. Η πιστοποίηση ATLS ή ALS (απαιτείται η ηλεκτρονική αποστολή του πιστοποιητικού)
  8. Η συμμετοχή σε κάποιο εθελοντικό πρόγραμμα σχετιζόμενο με την Ιατρική (απαιτείται η ηλεκτρονική αποστολή του πιστοποιητικού)
  9. Τελευταίο κριτήριο σε περίπτωση που οι αιτήσεις είναι ίσες ως προς τα παραπάνω είναι η χρονική σειρά υποβολής της αίτησης.
  10. Η επιλογή φύλου δεν αποτελεί κριτήριο στην κατανομή (θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην περίπτωση των μονών αιτήσεων, για να μετατραπούν σε διπλές μέσω συνδυασμού τους με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής)

Μπορείτε να υποβάλετε είτε ΜΟΝΗ ΑΙΤΗΣΗ,  είτε ΔΙΠΛΗ ΑΙΤΗΣΗ.
Η αξιολόγηση των διπλών αιτήσεων θα γίνει με βάση τα συνολικά κριτήρια που συγκεντρώνουν και οι 2 υποψήφιοι, ενώ για τις μονές αιτήσεις η Οργανωτική Επιτροπή θα είναι υπεύθυνη να τις συνδυάσει, έτσι ώστε να προκύψουν ζευγάρια ίδιο φύλου με αντίστοιχα κριτήρια.

Είναι απαραίτητο να αποστείλετε τα πιστοποιητικά που ζητούνται άμεσα μετά την υποβολή της αίτησής σας,  προκειμένου να ληφθούν υπόψιν τα στοιχεία που θα δηλώσετε στην αίτηση.
Περισσότερες οδηγίες για τον τρόπο αποστολής τους θα περιλαμβάνονται στη φόρμα της Αίτησης Συμμετοχής.

Οδηγίες Αίτησης

  1. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα είναι η ολοκλήρωση του 4ου έτους σπουδών και να είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. (η εγγραφή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων).
  2. Όλα τα στοιχεία που υποβάλετε θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος.
  3. Μπορείτε να κάνετε είτε διπλή αίτηση μαζί με κάποιο άλλο άτομο, στην οποία τα στοιχεία σας θα συνεκτιμηθούν στην αξιολόγηση, είτε μονή (ατομική) αίτηση.
    Τα άτομα που θα κάνουν μονή αίτηση θα γίνουν ζευγάρια ιδίου φύλου με βάση τις επιλογές δεκαημέρου τους με το βέλτιστο δυνατό τρόπο από την Οργανωτική Επιτροπή.
  4. Συμπληρώστε το ονοματεπώνυμό σας με κεφαλαία γράμματα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, όπως αναφέρεται στην αστυνομική σας ταυτότητα και όπως επιθυμείτε να φαίνεται στο πιστοποιητικό που θα λάβετε, σε περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος.
  5. Συμπληρώστε κινητό τηλέφωνο και e-mail που χρησιμοποιείτε – η Οργανωτική Επιτροπή θα μπορεί μέσω αυτών των στοιχείων να επικοινωνήσει μαζί σας.
  6. Αν έχετε απαντήσει θετικά στις αντίστοιχες ερωτήσεις, πρέπει να στείλετε εντός 24 ωρών από τη στιγμή που θα συμπληρώσετε την αίτησή σας τα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν τα παραπάνω στοιχεία στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
    Τα πιστοποιητικά πρέπει να είναι σε ευκρινή μορφή (σκαναρισμένα) προκειμένου η Οργανωτική Επιτροπή να επαληθεύσει τα στοιχεία. Για κάθε ένα από τα κριτήρια πρέπει να στείλετε ΜΟΝΟ 1 πιστοποιητικό (εφόσον διαθέτετε), οτιδήποτε παραπάνω σχετιζόμενο ή μη δεν αξιολογείται.
    Επίσης,  θα πρέπει να ονομάσετε τα αρχεία σύμφωνα με τον τίτλο αρχείου που φαίνεται παρακάτω [επίθετο= το επώνυμο του υποψηφίου].
    Οι ερωτήσεις που απαιτούν πιστοποιητικά είναι:
    • η συμμετοχή στο ΕΣΦΙΕ (για το 24ο)
      [τίτλος αρχείου: ΕΣΦΙΕ_επίθετο]
      για το 25ο ΕΣΦΙΕ η πιστοποίηση συμμετοχής θα γίνει από τη λίστα συνέδρων που συμπλήρωσαν τις απαραίτητες για την απόκτηση πιστοποιητικού ώρες παρακολούθησης, οπότε δε χρειάζεται να αποστείλετε πιστοποιητικό, απλά να το δηλώσετε στο αντίστοιχο πεδίο της αίτησης,
    • η παρακολούθηση δράσης (Ημερίδα, Σεμινάριο κλπ) από κάποιο Παράρτημα της ΕΕΦΙΕ
      [τίτλος αρχείου: δράση_επίθετο],
    • η πιστοποίηση BLS/AED από την ERC
      [τίτλος αρχείου: BLS_επίθετο],
    • η πιστοποίηση ALS ή ATLS
      [τίτλος αρχείου: ΑLS_επίθετο] και
    • η συμμετοχή σε κάποιο εθελοντικό πρόγραμμα σχετιζόμενο με την Ιατρική
      [τίτλος αρχείου: εθελοντικό_επίθετο].
  7. Αν επιθυμείτε να δηλώσετε προτίμηση προορισμού, βάζετε ΟΛΟΥΣ τους προορισμούς σε σειρά προτίμησης.
  8. Αν δε δηλώσετε σειρά προτίμησης, η κατανομή σας σε προορισμό θα γίνει τυχαία.
  9. Αν θέλετε να αλλάξετε κάποιο στοιχείο της αίτησης σας, θα πρέπει εντός προθεσμίας να επαναλάβετε την αίτησή σας. Θα ληφθεί υπόψη μόνο η τελευταία χρονικά.
  10. Κάθε συμμετέχων μπορεί να είναι σε μία μόνο αίτηση (ΔΕΝ επιτρέπεται να είναι και σε διπλή και σε μονή αίτηση, καθώς και να είναι σε δύο διπλές).
  11. Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της κατανομής, αμοιβαίες ανταλλαγές ατόμων μεταξύ αιτήσεων ΔΕΝ επιτρέπονται.
  12. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη κατανομή που θα βγει θα αφορά μόνο σε προορισμούς όπου υπάρχει δωρεάν διαμονή.
    Δε θα τοποθετηθεί κανένας συμμετέχων σε προορισμό που δεν έχει διαμονή από αυτή την πρώτη κατανομή.
    Για τους υπόλοιπους προορισμούς μείνετε συντονισμένοι.
  13. Σε περίπτωση που θελήσετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα «ΕΚΥΒΕ» (Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδας) θα πρέπει να επιλέξετε να κάνετε αίτηση σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ από τα δύο προγράμματα.

Η έναρξη των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνει από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στις 17:00 μέχρι την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 και ώρα 23.59.

ΜΟΝΗ ΑΙΤΗΣΗ

ΔΙΠΛΗ ΑΙΤΗΣΗ

Προορισμοί

2η ΔΥΠΕ

ΓΝ Χίου

ΓΝ Ρόδου 

ΓΝ Λήμνου 

ΓΝ Μυτιλήνης 

ΓΝ-ΚΥ Κω

ΓΝ-ΚΥ Καλύμνου

ΓΝ-ΚΥ Λέρου

ΓΝ-ΚΥ Σαντορίνης

ΚΥ Πάτμου 

ΚΥ Τήνου

ΚΥ Μήλου 

ΚΥ Πολυχνίτου, Λέσβος

ΚΥ Πλωμαρίου, Λέσβος

ΚΥ Καρλοβασίου, Σάμος 

ΚΥ Έμπωνα, Ρόδος

ΚΥ Αρχαγγέλου, Ρόδος

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας

4η ΥΠΕ

ΚΥ Πρινού, Θάσος

5η ΥΠΕ

ΠΠΙ Σκύρου

6η ΥΠΕ

ΓΝ Ληξουρίου, Κεφαλλονιά

ΓΝ Αργοστολίου, Κεφαλλονιά

ΓΝ Αμαλιάδας

ΓΝ Ζακύνθου 

ΚΥ Παξών

ΚΥ Λουτρακίου

ΚΥ Βασιλικής, Λευκάδα

ΚΥ Αρεόπολης

ΚΥ Πύλου

ΚΥ Λεωνιδίου

ΠΠΙ Βολιμών, Ζάκυνθος

7η ΥΠΕ

ΓΝ Αγίου Νικολάου, Κρήτη

ΚΥ Κισσάμου, Κρήτη

ΠΠΙ Περάματος, Κρήτη

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr