Φοιτητές κατεβαίνουν στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

Φοιτητές κατεβαίνουν στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

«Οι φοιτητές στο δρόμο! Την Τετάρτη στην απεργία και τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς! Αθήνα, 10.30 στο Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη, 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου», τονίζει σε ανακοίνωση το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών:


«Οι φοιτητές σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι, στους ηρωικούς εργάτες του Σικάγο του 1886, που έδωσαν τη ζωή τους για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ύπνο. Λίγα χρόνια αργότερα, η 1η Μάη, ημέρα της αιματηρής αυτής απεργίας, καθιερώθηκε ως η μεγαλύτερη απεργιακή γιορτή για τους εργαζόμενους και όλο το λαό!

Τιμάμε τους εργάτες του Σικάγο, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του '36, τους 200 Κομμουνιστές εκτελεσμένους της Καισαριανής την 1η Μάη 1944, όλους όσους θυσιάστηκαν για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.

Διδασκόμενοι από τις ηρωικές στιγμές των εργαζόμενων, πως τα δικαιώματά μας δεν μας τα χάρισε ποτέ κανείς. Κατακτήθηκαν με σκληρούς και επίμονους αγώνες των εργαζόμενων, της νεολαίας, κόντρα στις κυβερνήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους που σήμερα τα ξαναπαίρνουν πίσω ένα προς ένα.

Αντλώντας δύναμη από την ιστορία του εργατικού κινήματος! Μαθαίνουμε ότι ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, ακόμα και όταν φαίνεται ότι "τίποτα δεν αλλάζει", οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους έχουμε τη δύναμη να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας, να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Μαζικοποιώντας τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση, κόντρα σε κυβερνήσεις, κεφάλαιο, ΕΕ! Για να καταφέρουμε την προσωπική μας προσπάθεια για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα να την κάνουμε πράξη!

Κόντρα στη βαθιά συντήρηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΕΕ, διεκδικούμε το πραγματικά προοδευτικό:

Τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή!

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας. Για να έχουμε επαρκές προσωπικό, με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας της επιστήμης μας, σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, συγγράμματα, βιβλία, νέες και ασφαλείς υποδομές στα Πανεπιστήμια και στις εστίες! Κόντρα στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που, πιστοί στις κατευθύνσεις της ΕΕ, παγιώνουν την υποχρηματοδότηση προς τα ιδρύματα, μονιμοποιώντας τις ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές, για να δίνουν εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση, κόντρα στα σχέδια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να βάλουμε το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη! Κανένας φοιτητής να μη δεχτεί να εφαρμοστεί το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που επεκτείνει τα δίδακτρα ακόμα και στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, αναγνωρίζει και νομικά τα ιδιωτικά κολέγια! Να βάλουμε φρένο στα όνειρα των επιχειρηματικών ομίλων, των ιδιοκτητών κολεγίων να αυξήσουν τις μπίζνες τους και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Να μαθαίνουμε ολοκληρωμένα το αντικείμενο που σπουδάζουμε στο προπτυχιακό επίπεδο, το πτυχίο να εξασφαλίζει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που όπως και η ΝΔ, διασπάει τα πτυχία μας, πετάει έξω από το πτυχίο βασική γνώση σε πανάκριβα μεταπτυχιακά και πιστοποιήσεις, αντικαθιστά την ολοκληρωμένη γνώση με δεξιότητες για να έχουν οι αυριανοί εργοδότες το κατάλληλο ευέλικτο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, που θα συμβάλει πιο αποτελεσματικά στην κερδοφορία τους!

Να υπάρχει ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου για κάθε επιστημονικό αντικείμενο, κόντρα στη δημιουργία πολλών κατηγοριών φοιτητών και αποφοίτων από το ίδιο επιστημονικό αντικείμενο που θα οξύνει τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, υποβαθμίζοντας τα δικαιώματα όλων!

Να βρίσκουμε δουλειά στο αντικείμενό μας με σύγχρονα δικαιώματα, κόντρα στην εργασιακή ανασφάλεια, την εξαναγκασμένη φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, την τεράστια ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που αποτελούν προϋπόθεση για τη δίκαιη ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων!

Να ζούμε οι λαοί ειρηνικά, χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που μπλέκει το λαό μας στις επικίνδυνες εξελίξεις, αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, μετατρέπει τη φωτιά του πολέμου ακόμα και σε αντικείμενο έρευνας στα Πανεπιστήμια, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, με την πολιτική της ΕΕ φυλακίζει χιλιάδες πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες!

Αυτή είναι η πραγματική πρόοδος! Τα δικαιώματά μας, οι σύγχρονες ανάγκες μας να συμβαδίζουν με την εξέλιξη της επιστήμης, τις νέες δυνατότητες που γεννιούνται συνεχώς, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι σύγχρονο και προοδευτικό είναι να παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Βγαίνουμε στην αντεπίθεση με τους συλλόγους μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Απορρίπτουμε τα παραμύθια της κυβέρνησης για την "έξοδο από τα μνημόνια και τη νέα αρχή από την οποία θα επωφεληθούμε όλοι"! Τα μνημόνια είναι εδώ μέσα στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, γιατί είναι προϋπόθεση να περπατήσει η "δίκαιη ανάπτυξη" των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν συμβιβαζόμαστε με το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα όνειρά μας στη λογική του "ρεαλισμού" και του "μικρότερου κακού" που πάντα φέρνει το μεγαλύτερο! Διεκδικούμε το πραγματικά σύγχρονο και ρεαλιστικό που το καθορίζουν η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και όχι η κερδοφορία των μονοπωλίων!

Απορρίπτουμε τους κάλπικους καβγάδες ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, που δεν κρύβουν στο ελάχιστο τις ουσιαστικές τους συμφωνίες: Να βάζουμε το χέρι στην τσέπη, να έχουμε πτυχία-διαβατήρια για την ανεργία, να ποινικοποιούνται και να καταστέλλονται οι αγώνες μας.

Ρίχνουμε πόρτα στους φασίστες της ΧΑ και σε όσους τους στηρίζουν ή τους ανέχονται! Πρέπει να τιμωρηθεί τόσο η ΝΔ που φλερτάρει ανοιχτά με τους φασίστες, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ που καλλιεργεί σκόπιμη ανοχή απέναντί τους, προκλητικά τους "χαϊδεύει", ψαρεύοντας ψήφους στα θολά νερά του φασισμού! Με εναγκαλισμούς στελεχών του με φασιστοειδή, την καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ, με την αποθέωση της πολιτικής της ΕΕ που εξυμνεί τους απογόνους των SS, ταυτίζει ηρωικές στιγμές των λαών της Ευρώπης με τη δράση των φασιστών!

Τιμωρούμε την ΕΕ της υποχρηματοδότησης, των διδάκτρων, της εργασιακής ανασφάλειας, των φυλακών προσφύγων στη Μόρια, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων μαζί με το ΝΑΤΟ, της ανοχής και στήριξης στο φασισμό!

Επιλέγουμε την πραγματική ελπίδα: Την ισχυροποίηση της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης! Το δυνάμωμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, του μοναδικού πανελλαδικού συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων, στο πλάι των εργαζόμενων, του ΠΑΜΕ! Τη σύγκρουση με κυβερνήσεις, ΕΕ, ΝΑΤΟ, επιχειρηματικούς ομίλους.

Με ισχυρούς συλλόγους στα χέρια των φοιτητών!

Για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας!

Για τη δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών!».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr