Παράταση υποβολής εργασιών 25ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού

Παράταση υποβολής εργασιών 25ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού

Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εργασιών είναι η Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019Φέτος, για 25η συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος economia και το περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση διοργανώνουν τον 25ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό, ένα διαγωνισμό, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό τόσο για εμάς όσο και για τους φοιτητές όλων των δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όραμα μας είναι ο economia Φοιτητικός Διαγωνισμός να αποτελεί μια διαχρονική πλατφόρμα εξέλιξης νέων ατόμων και έκφρασης ιδεών, προσαρμοζόμενος στις προκλήσεις της εποχής μας.


Στόχοι μας είναι α) να κινητοποιήσουμε τους νέους να συνδέσουν την ακαδημαϊκή τους γνώση με επίκαιρα θέματα, β) να ενισχύσουμε τη δικτύωση των νέων με κορυφαίες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων της οικονομίας και γ) να δώσουμε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κερδίσουν σημαντικά βραβεία.

Η θεματική ενότητα του φετινού διαγωνισμού είναι: 

«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ για Ανάπτυξη, Απασχόληση & Εκπαίδευση»

Ως ενδεικτικές, αλλά μη περιοριστικές, προτείνονται οι εξής προσεγγίσεις του θέματος: νομική, οικονομική & κοινωνικοπολιτική με προτίμηση στις διεπιστημονικές προσεγγίσεις.

Η έκταση της εργασίας πρέπει να είναι έως 2,000 λέξεις, είτε ΑΤΟΜΙΚΗ είτε ΟΜΑΔΙΚΗ (έως 4 άτομα), είτε στα EΛΛΗΝΙΚΑ είτε στα ΑΓΓΛΙΚΑ, ενώ η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εργασιών είναι η Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019.

Για τη συμμετοχή σας στο Διαγωνισμό πατήστε εδώ.

Η βαθμολόγηση των εργασιών θα γίνει από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία φέτος αποτελείται από τους: 

  • Γιώργο Παγουλάτο, Καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Άκη Σκέρτσο, Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒ
  • Μάρκο Βερέμη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Upstream A.E.
  • Βασίλειο Κουτεντάκη, Ανώτερο Γενικό Διευθυντή, Retail Banking & Distribution Networks της Τράπεζας Πειραιώς & τον Αντώνη Δ. Παπαγιαννίδη, Γενικό Διευθυντή του Ομίλου economia, ο οποίος θα έχει το ρόλο του Ειδικού Συμβούλου στη διαδικασία αξιολόγησης.

Πλούσια δώρα αναμένουν τους νικητές στην τελετή απονομής των βραβείων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 στις 17.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο website www.economia.gr και στη σελίδα μας στο Facebook “Economia Student Contest”.

Tα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr Κύριος Χορηγός Επικοινωνίας του 25ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr