Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των φοιτητών στο Υπουργείο Παιδειας (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των φοιτητών στο Υπουργείο Παιδειας (ΦΩΤΟ)

Περικυκλωμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν σήμερα το υπουργείο Παιδειας έπειτα από τη χθεσινή εισβολή φοιτητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (16:00)


Την αντίθεσή τους στη συγχώνευση τμημάτων, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των πανεπιστημίων, αλλά και στο γεγονός ότι οι φοιτητικές εστίες καλύπτουν τις ανάγκες μικρού αριθμού φοιτητών, εξέφρασαν φοιτητές που διαδήλωσαν σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου, ωστόσο, όπως σημείωσαν οι φοιτητές, οι απαντήσεις που πήραν δεν ήταν πειστικές.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (13:00)

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη διαμαρτυρία φοιτητών που ζητούν την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου ενώ παράλληλα διεκδικούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων ανάμεσα τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε στέγαση και σίτιση. 

Μάλιστα για να αναδείξουν την τραγική κατάσταση που υπάρχει σχετικά με το ζήτημα της φοιτητικής μέριμνας και των εστιών, οι φοιτητές έστησαν συμβολικά μία σκηνή έξω από την είσοδο του υπουργείου, ενώ στα κάγκελα κρέμασαν και φωτογραφίες από τις εστίες, που αποτελούσαν και τα τεκμήρια της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά προκειμένου κανένας να μην αμφισβητήσει τα όσα υποστηρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας οι οποίοι ζητούν: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να μην καταργηθεί κανένα τμήμα.

Συμμετέχει επίσης η Επιτροπή Μετεγγραφέντων Φοιτητών Αθήνας, που έχει συγκροτηθεί από φοιτητές με σκοπό να πάρουν όλοι φοιτητές που έχουν ανάγκη μετεγγραφή.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμη με αποφάσεις τους οι Σύλλογοι: Φιλοσοφικής - Φυσικού - Δασκάλων - Νηπιαγωγών - Ιστορικού / Αρχαιολογικού - Τουρκικών Σπουδών - Νοσηλευτικής - Οικονομικού - Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Γεωγραφίας και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Χαροκοπείου, Οικοτρόφων Νέων Εστιών ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας, Εστίας ΤΕΙ Λάρισας και Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών, ΣΤΕΦ - ΣΕΥΠ - ΣΔΟ ΤΕΙ Λάρισας, Μηχανολόγων/Μηχανικών - Παιδαγωγικού - Γεωπονίας - Ειδικής Αγωγής - Χωροταξίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

φωτο Πρωτο Θέμα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr