Σχολή Ανθυποπυραγών: Πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων για την εισαγωγή πτυχιούχων

Σχολή Ανθυποπυραγών: Πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων για την εισαγωγή πτυχιούχων

Πυροσβεστική: Δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την εισαγωγή πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων στην Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 με κατατακτήριες εξετάσεις.

Οι Προκαταρκτικές εξετάσεις θα λάβουν χώρα από 24-09-2018 έως και 29-09-2018.


Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις διαδικασίες των προκαταρκτικών εξετάσεων.

ΘΕΜΑ: «Πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την εισαγωγή πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων στην Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 με κατατακτήριες εξετάσεις»

Αποφασίζουμε

Εγκρίνουμε το Πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) του Διαγωνισμού για την εισαγωγή πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, στην Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019, με κατατακτήριες εξετάσεις, όπως καταρτίστηκε από το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Σχολής Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων του Επιτελείου και διατυπώθηκε στο υπ΄ αριθ. 193/2018 Πρακτικό του ανωτέρω Συμβουλίου, ως εξής:

Το ανωτέρω Πρόγραμμα καταρτίστηκε με βασικό κριτήριο την κατά το δυνατόν ισάριθμη κατανομή των υποψηφίων σε ημερήσια βάση.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. ΤΟΠΟΣ-ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

1. Ως έδρα της Υγειονομικής Επιτροπής Εξέτασης και της Επιτροπής Ψυχοτεχνικών Δοκιμασιών για τη διενέργεια των αντίστοιχων εξετάσεων και δοκιμασιών ορίζεται ηΠυροσβεστική Ακαδημία, οδός Μάτσα αριθ. 32, Θέση Καλυφτάκη, Κάτω Κηφισιά Αττικής. Στο Παράρτημα Α εμφανίζεται σχεδιάγραμμα πρόσβασης.

2. Ως έδρα των Επιτροπών Αθλητικών Δοκιμασιών για τη διενέργεια των αντίστοιχων αγωνισμάτων ορίζεται το Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας «Ίκαρος», Λεωφόρος ΕθνικήςΑντιστάσεως, είσοδος από την οδό Ολυμπίας, Νέα Ιωνία Αττικής. Στο Παράρτημα Β εμφανίζεται σχεδιάγραμμα πρόσβασης.

3. Ώρα προσέλευσης των υποψηφίων σε κάθε Επιτροπή ΠΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος ορίζεται η 07:30΄ π.μ.

4. Το Πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων είναι δεσμευτικό για όλους τους υποψηφίους. Παρέκκλιση μπορεί να υπάρξει μόνο, εφόσον συντρέξει εξαιρετικό και απρόβλεπτο γεγονός, π.χ. απεργία μεταφορικών μέσων, αιφνίδια βαριά ασθένεια κ.λ.π., το οποίο ο υποψήφιος οφείλει να γνωστοποιήσει στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού τοαργότερο την ίδια ημέρα εξέτασής του και να το αποδείξει ενώπιον αυτής, ώστε να παρασχεθείη δυνατότητα εξέτασής του σε άλλη ημερομηνία, εντός του καθορισθέντος χρόνου λειτουργίας των Επιτροπών ΠΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας του Πυροσβεστικού Σώματος «www.fireservice.gr» με δική τους ευθύνη για το παρόν Πρόγραμμα και τυχόναλλαγές αυτού.

2. Κάθε υποψήφιος θα εξετάζεται τρείς (3) συνεχόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση των ΠΚΕ από τις αρμόδιες Επιτροπές ως εξής:

α) Την πρώτη ημέρα, θα υποβληθεί σε υγειονομικές εξετάσεις ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής Εξέτασης.

β) Τη δεύτερη ημέρα, εφόσον κριθεί ικανός στις υγειονομικές εξετάσεις, θα υποβληθεί σε αθλητικές δοκιμασίες, ενώπιον των Επιτροπών Αθλητικών Δοκιμασιών, οι οποίες περιλαμβάνουν τα κάτωθι αγωνίσματα:

βα) Δρόμος 100 μ. σε μέγιστο χρόνο 16΄΄ (μια προσπάθεια).

ββ) Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).

βγ) Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί

και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

βδ) Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).

βε) Δρόμος 1.000 μ. σε μέγιστο χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μια προσπάθεια).

γ) Την τρίτη ημέρα, εφόσον κριθεί ικανός στις υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικέςδοκιμασίες, θα υποβληθεί σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες ενώπιον Επιτροπής Ψυχοτεχνικών Δοκιμασιών.

3. Υπενθυμίζεται ότι κάθε υποψήφιος προσερχόμενος ενώπιον των Επιτροπών ΠΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος, οφείλει να έχει μαζί του την ταυτότητά του για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να λάβει μέρος στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Επισημαίνεται ότι τα κινητά τηλέφωνα των υποψηφίων θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των ΠΚΕ.

4. Το δελτίο της υγειονομικής εξέτασης-παραπεμπτικό προσκομίζεται στην Υγειονομική Επιτροπή Εξέτασης μαζί με την ακτινογραφία θώρακος και τις λοιπές εξετάσεις. Οι υποψήφιοιμε προβλήματα όρασης να φέρουν διορθωτικά γυαλιά και όχι φακούς επαφής. Πέρα από την αρχική μέτρηση του αναστήματος στη ΔΙ.Π.Υ.Ν. θα ακολουθήσει και νέα αναστημομέτρηση, καθώς και μέτρηση βάρους για την εξαγωγή του Δ.Μ.Σ από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή. Όλες οι παραπάνω μετρήσεις γίνονται χωρίς υποδήματα.

5. Οι υποψήφιοι που ανήκουν στο Πυροσβεστικό Σώμα υποβάλλονται μόνο σε υγειονομικές εξετάσεις.

6. Στην Επιτροπή Αθλητικών Δοκιμασιών ο υποψήφιος παρουσιάζεται με αθλητική περιβολή η οποία αποτελεί αποκλειστικά δική του επιλογή και ευθύνη.

7. Κατά τη διενέργεια των Ψυχοτεχνικών Δοκιμασιών ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει μαζί τουμολύβι, γομολάστιχα και στυλό διαρκείας.

8. Λοιπές οδηγίες για τους υποψηφίους βρίσκονται στο Παράρτημα (Ε) της, από 13-08-2018, Προκήρυξης του Διαγωνισμού.

Το παρόν Πρόγραμμα να αναρτηθεί από το Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ./Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος «www.fireservice.gr».

Στο παρόν επισυνάπτονται τα κάτωθι Παραρτήματα:

Παράρτημα (Α) Σχεδιάγραμμα Πρόσβασης στην Πυροσβεστική Ακαδημία [για τιςυγειονομικές εξετάσεις (1η ημέρα) και τις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (3η ημέρα)].

Παράρτημα (Β) Σχεδιάγραμμα Πρόσβασης στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας [για τις αθλητικές δοκιμασίες (2η ημέρα)].

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr