Αιτήσεις για δωρεάν σπουδές στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ-ΑΣΤΕΚ)

Έως (28/9) οι αιτήσεις για δωρεάν σπουδές στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ-ΑΣΤΕΚ)

Οι εγγραφές των πρωτοετών σπουδαστών στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ) θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από 13 Σεπτεμβρίου έως και 28 Σεπτεμβρίου 2018. 

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται είτε στη Σχολή (αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από τον επιτυχόντα πρόσωπο) είτε με αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών μέσω ταχυμεταφοράς (courier).


Για πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία και τα δικαιολογητικά, οι σπουδαστές μπορούν να απευθύνονται στις γραμματείες των Σχολών.

Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ)

Η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ),  η οποία ιδρύθηκε το 1956, ήταν η πρώτη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης  στην Ελλάδα και από τότε λειτουργεί στη πραγματικότητα ως μια αμιγώς ξενοδοχειακή Σχολή στα πρότυπα της αντίστοιχης ξενοδοχειακής Σχολής της Λωζάνης. Η ΑΣΤΕΡ ιδρύθηκε σε μια εποχή με απόλυτο κενό στο τομέα της ανώτερης ξενοδοχειακής εκπαίδευσης και ως εκ τούτου ήρθε να καλύψει το έλλειμμα σε στελεχιακό δυναμικό της ελληνικής ξενοδοχίας που βρίσκονταν στα πρώτα βήματα της ανάπτυξής της. Μαζί με την ΑΣΤΕΚ είναι οι δύο Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης που λειτουργούν στην Ελλάδα και ανήκουν στο Υπουργείο Τουρισμού. Η συμβολή των αποφοίτων της ΑΣΤΕΡ από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 έως σήμερα είναι πολύ σημαντική στην ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, όχι μόνο γιατί στελεχώνουν τα ξενοδοχεία με επαγγελματικά καταρτισμένο διευθυντικό προσωπικό, αλλά και άλλες δραστηριότητες στο τουριστικό τομέα. Επιπλέον, οι απόφοιτοι της Σχολής στελεχώνουν τα τμήματα τουριστικής κατεύθυνσης των τεχνικών επαγγελματικών λυκείων, των Ι.Ε.Κ., ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν καταλάβει θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε ελληνικά και διεθνή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ με την επαγγελματική τους κατάρτιση κατέκτησαν την εμπιστοσύνη του ξενοδοχειακού κλάδου με αποτέλεσμα να προτιμώνται έναντι άλλων αποφοίτων, όπως μαρτυρεί το γεγονός ότι εκατοντάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν στελεχωθεί και διευθύνονται από αποφοίτους της Σχολής. Στους σπουδαστές παρέχονται – Δωρεάν φοίτηση – Αμειβόμενη πρακτική άσκηση – Δυνατότητα για σπουδές στο εξωτερικό σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Στόχος της εκπαίδευσης αποτελεί η κατάρτιση ικανών και κατάλληλων στελεχών για ξενοδοχειακές, επισιτιστικές και λοιπές επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στο τουριστικό τομέα.  Η φοίτηση διαρκεί επτά εξάμηνα. Κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει δύο κύκλους σπουδών. Α) Τον Θεωρητικό, που αρχίζει τον μήνα Οκτώβριο κάθε ακαδημαϊκού έτους και λήγει τον Ιούνιο του επομένου έτους, περιλαμβάνοντας δύο διδακτικά εξάμηνα χειμερινό και εαρινό, και Β) Τον Πρακτικό, που αποτελεί συνέχεια του Θεωρητικού και αναπόσπαστη συνέχεια της εκπαίδευσης, αρχίζει τον Ιούλιο και λήγει στο τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου κάθε έτους, συνολικής διάρκειας 9 μηνών. Οι σπουδαστές τοποθετούνται με μέριμνα και εποπτεία της Σχολής σε επιλεγμένες Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις κατηγορίας 5* και 4* αστέρων, σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, για την πραγματοποίηση της πρακτικής τους άσκησης. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

ΑΣΤΕΡ:  22410-24190, 22410-24290, 22410-74468

Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ)

Η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Κ.) είναι η μία από τις δυο Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Η Σχολή ιδρύθηκε το 1995 με την ονομασία Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου (Α.Σ.Τ.Ε.Α.Ν.) Στην αρχή εγκαταστάθηκε η έδρα της Σχολής ήταν στο ξενοδοχείο Marmin στην περιοχή της Ελούντας. Το 1999 μεταστεγάστηκε σε κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή Ξερόκαμπος του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Το 2006, η Σχολή μεταφέρθηκε στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα, στην οδό Λατούς 25 στον Άγιο Νικόλαο. Στόχος της Σχολής είναι η παροχή άρτιας εκπαίδευσης στην ειδικότητα της διοίκησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και η προετοιμασία ανώτερων στελεχών για την τουριστική βιομηχανία.

Γνωρίζοντας ότι η αναβάθμιση του Ελληνικού και γενικά του Τουρισμού εξαρτάται από την άρτια επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση όσων εργάζονται στο χώρο αυτό, το πρόγραμμα σπουδών και τα διαγράμματα ύλης προσαρμόζονται συνεχώς πάνω στις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος.

Έτσι εξασφαλίζονται οι καλύτερες προοπτικές για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον τουριστικό κλάδο. Μάλιστα οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν απορρόφηση σχεδόν 100% και είναι περιζήτητοι στη  στελέχωση ξενοδοχειακών  και τουριστικών   επιχειρήσεων  σε ολόκληρη την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

ΑΣΤΕΚ: 28410-28565, 28410-28828

Ποιοι φοιτητές τουριστικών σχολών θα πάρουν στεγαστικό επίδομα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr