Φοιτητές καταγγέλλουν επίθεση από μερίδα καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Φοιτητές καταγγέλλουν επίθεση από μερίδα καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Φοιτητές φοιτητικής παράταξης του Πανεπιστημίου Πατρών καταγγέλλουν πρωτοφανή επίθεση από μερίδα καθηγητών. Πιο συγκεκριμένα τονίζουν «όταν μπήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων ο πρόεδρος και άλλοι καθηγητές απρόκλητα μας έσπρωξαν έξω απαξιώνοντας τα προβλήματα των φοιτητών».

Η καταγγελία που απέστειλε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr η φοιτητική παράταξη «Πανσπουδαστική Κ.Σ.»του Πανεπιστημίου Πατρών έχει ως εξής: 


«Χθες πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση του φοιτητικού Συλλόγου στη συνέλευση του Τμήματος για την κατάθεση των αιτημάτων των φοιτητών με σκοπό την υλοποίηση τους. 

Τα αιτήματα μας ήταν τα εξής:

  • Να ανοίξει η δήλωση των μαθημάτων για να μην χάσει κανένας φοιτητής  την εξεταστική(έχει παρατηρηθεί πρόβλημα με την πλατφόρμα του progress)
  • Να εξεταστεί κανονικά το μάθημα της τεχνικής μηχανικής να δοθούν βιβλία σε όλους τους φοιτητές για το μάθημα καθώς και να οριστούν συγγράμματα για το μάθημα στον Εύδοξο.
  • Να οριστεί και νέα ημερομηνία για τις παρουσιάσεις των πρότζεκτ στα μαθήματα για να μην καθυστερήσει τους φοιτητές στις υποχρεώσεις(δεδομένου ότι πολλοί φοιτητές εργάζονται το καλοκαίρι) 
  • Να καταργηθούν τα δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα
  • Να γίνει άμεσα ενημέρωση για τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων-ΤΕΙ. Καμία σκέψη για συγχώνευση του τμήματος μας.    

Πέραν του ότι πολλά αιτήματα δεν υλοποιήθηκαν γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης από μερίδα των καθηγητών και του προέδρου. Συγκεκριμένα, όταν μπήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων ο πρόεδρος και άλλοι καθηγητές απρόκλητα μας έσπρωξαν έξω απαξιώνοντας τα προβλήματα των φοιτητών.  Αντίστοιχες πρακτικές είδαμε και το προηγούμενο διάστημα που το τμήμα των καθηγητών μπροστά στην συζήτηση που είχε ανοιχτεί για τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά προγράμματα δεν έπαιρνε υπόψη τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου.  Την ίδια ώρα στη συνέλευση του Τμήματος συζητήθηκε η πολιτική του απέναντι στις βίαιες διακοπές από τους φοιτητές.Μια εκ των προτάσεων ήταν να περνάνε από πειθαρχικό τους φοιτητές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Τέτοιες πολιτικές έχουμε ξαναδεί όταν η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση προσπάθησε να καταργήσειτο δικαίωμα στην απεργία θέλοντας να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους μπροστά στα αντιλαϊκά μέτρα που ήθελε να φέρει. Έτσι κι εδώ αξιοποιώντας το αυτοδιοίκητο το τμήμα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας μπροστά στις αναδιαρθρώσεις που έρχονται όπως είναι τα δίδακτρα, οι συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων-ΤΕΙ και οι αλλαγές στο Πρόγραμμα Σπουδών προκειμένου οι φοιτητές να φοβούνται να κινητοποιηθούν. Ταυτόχρονα έρχεται το τμήμα να ψηφίσει, την δυνατότητα να συγκροτείται η συνέλευση του τμήματος και να παίρνει αποφάσεις μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ. Είναι άλλο ένα μέτρο που έρχεται να εξασφαλίσει την γρήγορη και άμεση υλοποίηση των κατευθύνσεων και των αναδιαρθρώσεων  στην παιδεία. Κατευθύνσεις δηλαδή από τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση που έρχονται να κάνουν τα  Πανεπιστήμια  <<Επιχειρήσεις-Μαγαζιά>> και τους φοιτητές <<ΠΕΛΑΤΕΣ>>  που συνεχώς θα πληρώνουν όλο και περισσότερο για τις σπουδές τους

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr