Τροπολογία για τη χορήγηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας

Τροπολογία για τη χορήγηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας

Κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, τροπολογία για τη χορήγηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας

Η τροπολογία περιλαμβάνει τα εξής:


1. Η πυρ. 3 τον άρθρου 2 τον ν. 3848/2010 (Α" 71) αντικαθίσταται ως εξής: «Η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια πιστοποιείται:

α) Με βεβαίωση που χορηγείται από Τμήμα Ανώτατού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) ή υπό ομάδες συνεργαζόμενων Τμημάτων τον ίδιον ή περισσότερων Α.Ε.Ι. σε αποφοίτούς, ύστερα από παρακολούθηση ομάδας μαθημάτων που προσφέρονται στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος σπονδών ή στο πλαίσιο τον προγράμματος σπονδών πρώτου κύκλού ή και συνδυαστικά. Με απόφαση της Συνέλευσης τον Τμήματος, η οποία εγκρίνεται από τη Σύγκλητο τον οικείου ΑΕΙ., καθορίζεται η ομάδα μαθημάτων του προηγούμενού εδαφίού και καταρτίζεται τυχόν ειδικό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο παρακολουθούν φοιτητές και απόφοιτοι Τμήματος του ίδιου ή άλλου Α.Ε.I. πού έχουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Με όμοια υπόφαση καθορίζεται ο αριθμός των αποφοίτων, καθώς και των φοιτητών άλλων Τμημάτων, πού παρακολουθούν τα μαθήματα αυτά κατ' έτος, αλλά και η χορήγηση βεβαίωσης σε παλαιούς αποφοίτούς του Τμήματος χωρίς παρακολούθηση επιπλέον μαθημάτων, εφόσον το πρόγραμμα σπουδών πού ολοκλήρωσαν καλύπτει με επάρκεια το περιεχόμενο των ως άνω μαθημάτων.

β) Με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπονδών ή διδακτορικού διπλώματος στις επιστήμες της αγωγής.

γ) Με την κατοχή παιδαγωγικού πτυχίού της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε.).» 

2. Τα προγράμματα σπουδών της περίπτ. α' ης παρ. 3 του άρθρον 2 τον ν. 3848/2010, που είναι σε λειτουργία κατά τη δημοσίευση του παρόντος, ολοκληρώνονται με τους ήδη εγγεγραμμένους σπουδαστές.

3. "Οσοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος έχουν λάβει βεβαίωση ή πτυχίο που απονέμει παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, σύμφωνα με την πυρ. 3 τον άρθρον 2 του ν. 3848/2010, όπως ισχύει έως τη δημοσίευση του παρόντος ή έχουν εισαχθεί σε Τμήματα των περίπτ. β" και γ" της ίδιας παραγράφού, καθώς και όσοι υπάγονται στην παρ. 8 του άρθρου 2 τον ν. 3848/2010, δεν απαιτείται να λάβούν τη βεβαίωση της παρ. 1 του παρόντος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr