Σχετικά με την επέκταση του Νόμου για την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη φοιτητών

Σχετικά με την επέκταση του Νόμου για την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη φοιτητών

Τη θεσμοθέτηση μέτρων πρόνοιας υπέρ των φοιτητών που παρακολουθούν άτυπες μορφές εκπαίδευσης, καθώς και όσων προέρχονται από τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε, μέσω της επέκτασης της ευεργετικής διάταξης του αρθ. 31 παρ. 3 του Ν.4452/2017 για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ζητά με ερώτησή του από τους Αρμόδιους Υπουργούς, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

Η Ερώτηση:


Θέμα: «Επέκταση του Νόμου 4452/15-2-2017».                                               

Σύμφωνα με το Νόμο 4452/15-2-2017 (ΦΕΚ Α’ αρ. Φύλλου 17) άρθρο 31 παράγραφος 3 οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες, που δεν έχουν άλλη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) με κάλυψη των σχετικών δαπανών από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), κατ’ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 33 του ν. 4368 /2016 (Α’ 83). Οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία παροχής της περίθαλψης καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

  • Προτίθεστε να επεκτείνετε την  εφαρμογή του Ν.4452/15-2-2017 που προβλέπει την  Υγειονομική περίθαλψη των φοιτητών/τριών (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι  διδάκτορες) και στους φοιτητές από τρίτες χώρες εκτός ΕΕ, καθώς και στους φοιτητές που παρακολουθούν άτυπες μορφές εκπαίδευσης;

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr