Ποιο Πανεπιστήμιο ζητά από τους φοιτητές του να μην κάνουν ναρκωτικά!

Ποιο Πανεπιστήμιο ζητά από τους φοιτητές του να μην κάνουν ναρκωτικά!

Το Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ εγκαινίασε μια πρωτοποριακή πολιτική που θα αναγκάζει τους σπουδαστές του να υπογράφουν ένα χαρτί στο οποίο θα υπόσχονται πως θα κρατιούνται μακριά από τα ψυχαγωγικά ναρκωτικά.

Κάτι που θα το κάνει το πρώτο βρετανικό πανεπιστήμιο που ευελπιστεί να απαλλαγεί από τη μάστιγα των ναρκωτικών, όπως μεταδίδει η «Daily Mail». Το μέτρο έρχεται μάλιστα αμέσως μετά τη μελέτη των «Sunday Times» που έδειξε αύξηση κατά 42% (από το 2015) στα καταγεγραμμένα κρούσματα χρήσης ναρκωτικών σε 116 πανεπιστήμια της Αγγλίας.


Ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου, Sir Anthony Seldon, είπε στην ίδια εφημερίδα πως τα πανεπιστήμια πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθούν τους φοιτητές να μένουν μακριά από τα ναρκωτικά, τόνισε πάντως πώς στο φως του νέου μέτρου όποιος πιάνεται να κάνει χρήση, θα εκδιώκεται κακήν κακώς.

Το Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ, που φτιάχτηκε με προσωπική εισήγηση της Μάργκαρετ Θάτσερ, θα κάνει τη μεγάλη διαφορά εδώ, καθώς μέχρι σήμερα αρκετά βρετανικά πανεπιστήμια έχουν ποινές για φοιτητές-χρήστες, εξαντλούνται όμως σε πειθαρχικές τιμωρίες και πρόστιμα...

newsbeast

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr