ΒΙΝΤΕΟ από το «Ντου» φοιτητών στη Γαλλική πρεσβεία και στο Βρετανικό Προξενείο

ΒΙΝΤΕΟ από το «Ντου» φοιτητών στη Γαλλική πρεσβεία και στο Βρετανικό Προξενείο

Φοιτητές πέταξαν νωρίτερα κόκκινες μπογιές στο κτίριο που βρίσκεται το γραφείο της Προξένου της Βρετανίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Πάτρα.

Αρχικά, οι φοιτητές εισέβαλαν στο κτίριο που στεγάζεται το γραφείο της προξένου, στην συμβολή των οδών Όθωνος Αμαλίας και Βότση. Αφού ανέβηκαν τις σκάλες, έφθασαν μπροστά από την εσωτερική πόρτα του γραφείου, πέταξαν μπογιές και στη συνέχεια έφυγαν.


Αμέσως μετά, κατευθύνθηκαν προς το κτίριο που λειτουργεί το Γαλλικό Ινστιτούτο, στην οδό Φιλοποίμενος και πέταξαν μπογιές στην εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου.

Στο μεταξύ για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί από φοιτητές αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Πάτρα 19:00 στην Πλατεία Γεωργίου».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Οι φοιτητές δήλωσαν με επιστολή τους στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τα εξής:

«Απο το πρωί φοιτητές του Πανεπιστημίου και σπουδαστές του ΤΕΙ που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διαδήλωσαν συγχρονισμένα στην Γαλλική Πρεσβεία και στο Βρετανικό προξενείο στην Πάτρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις που έγιναν σε συμφοιτητές μας στην Αθήνα εχθές στην αντιπολεμική πορεία.

Στάλθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι η καταστολή δεν θα περάσει, ότι η αιματοχυσία των δολοφόνων στην Συρία δεν νομιμοποιείται στην συνείδηση των νέων ανθρώπων όσο και να την χτυπάνε με ΜΑΤ, χημικά και συλλήψεις.

Ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον πόλεμο Αμερικής - Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία. Ενάντια στη σφαγή του συριακού λαού από τους φονιάδες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Ενάντια στις επεμβάσεις που απειλούν να τινάξουν στον αέρα ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.»

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών προγραμματίζουν σήμερα αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr