Κλειστό παραμένει το εστιατόριο της φοιτητικής εστίας Αθηνών - Από την τσέπη τους πληρώνουν οι οικονομικά αδύναμοι φοιτητές για να φάνε!

Κλειστό παραμένει το εστιατόριο της φοιτητικής εστίας Αθηνών - Από την τσέπη τους πληρώνουν οι οικονομικά αδύναμοι φοιτητές για να φάνε!

Ούτε το φαγητό δεν είναι δεδομένο για τους εστιακούς φοιτητές οι οποίοι προέρχονται από οικογένειες αδυνάμων οικονομικών στρωμάτων. Ο δημοσιογράφος του «Star» Άρης Λάμπος μπήκε στην εστία της Πατησίων όπου τα εστιατόρια έχουν πάνω από 4 μήνες να λειτουργήσουν.

Η Ιφιγένεια Καρανίκου, φοιτήτρια λογιστικής, αναγκάζεται να ψωνίσει από το σουπερμάρκετ το μεσημεριανό της. Μένει στην εστία της Πατησίων όπου τα εστιατόρια δε λειτουργούν λόγω της υποχρηματοδότησης.


Οι πόρτες όπως βλέπετε είναι κλειδωμένες καθώς τα εστιατόρια στη φοιτητική εστία Αθηνών παραμένουν κλειστά για πάνω από 4 μήνες. Αποτέλεσμα οι φοιτητές να βάζουν από την τσέπη τους για να φάνε.

Η σίτιση για τους εστιακούς θα έπρεπε να είναι δεδομένη, λέει η Αθανασία Σιδερά, από τις Σέρρες η οποία σπουδάζει στο Πάντειο και μένει στη φοιτητική εστία Αθηνών.

Οι φοιτητές προκειμένου να φάνε αγοράζουν μόνοι τους τις προμήθειες που χρειάζονται και έρχονται στο κουζινάκι της εστίας για να μαγειρέψουν. Σε κάθε όροφο ωστόσο υπάρχει ένα φουρνάκι όπως αυτό που βλέπετε για να καλύψει τις ανάγκες 38 ατόμων.

Στην εστία της Πατησίων στεγάζονται 280 φοιτητές. Σχεδόν οι μισοί τρώνε στην ΑΣΟΕΕ. Οι υπόλοιποι σύμφωνα με το αρμόδιο ίδρυμα νεολαίας και δια βίου μάθησης μπορούν να σιτίζονται στα εστιατόρια των σχολών τους, μέχρι να ανοίξει το εστιατόριο της εστίας.

Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτητής βρήκε έντομο στο φαγητό

Όμως και εκεί που οι φοιτητές σιτίζονται, τα πράγματα δε φαίνεται πως είναι καλύτερα. Σύμφωνα με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, στην εστία του πανεπιστήμιου Πατρών, ένας πρωτοετής βρήκε μέσα στο φαγητό του ένα έντομο. Υπενθυμίζεται ότι πριν κάποια χρόνια στη λέσχη του ΤΕΙ Πάτρας είχε βρεθεί σε φαγητό... σκουλήκι!

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το Ρεπορτάζ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr