Φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Επικυρώθηκε ομόφωνα από το Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ η απόφαση των Κεντρικών Συμβουλίων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ σχετικά με τη διεξαγωγή της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εντός του Μαρτίου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


“Η διοίκηση της ΔΑΠ–ΝΔΦΚ έχει επισημάνει ήδη πριν από την έναρξη της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς την ανάγκη επικαιροποίησης της παρουσίας μας τόσο μέσα, όσο και έξω από τις Σχολές μας. Εξάλλου αν δεν αλλάξουμε εμείς, δεν μπορούμε να είμαστε αυτοί που θα αλλάξουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και αυτή τη διαπίστωση έχουμε ήδη ξεκινήσει να την κάνουμε πράξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοργάνωση της Εθνικής Συνδιάσκεψης αποτελεί ένα ιστορικό εγχείρημα, καθώς έχουν παρέλθει σχεδόν δύο δεκαετίες από την τελευταία φορά που διεξήχθη, αλλά και μία έκφραση βαθιάς δημοκρατικής αντίληψης που επικρατεί εντός της παράταξης, αφού η Εθνική Συνδιάσκεψη είναι το κορυφαίο όργανό της.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να επέλθουν οι απαραίτητες ριζικές αλλαγές, τόσο στο εσωτερικό της παράταξης, όσο και στην ορθή αντίληψη που πρέπει να επικρατεί σε ένα σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο και που έχει λησμονηθεί σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα λόγω των καταστροφικών αποφάσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με σεβασμό στις ιδέες που έχουν γαλουχήσει τόσες γενιές στελεχών, στους αγώνες μας, στην ιστορία μας, στα επιτεύγματά μας, αλλά και με το βλέμμα στο μέλλον της οργάνωσής μας που είναι πιο επιτακτικό από ποτέ, η Εθνική Συνδιάσκεψη ως το ανώτατο όργανο της παράταξης θα αποφασίσει καθοριστικές αλλαγές ξεκινώντας από τα θεμέλιά της, θα ψηφίσει την νέα Πρόταση Παιδείας, η οποία θα είναι εναρμονισμένη με τις σύγχρονες ανάγκες και τα προβλήματα του φοιτητή και θα χαράξει τις νέες γραμμές που οφείλουν να διέπουν ένα σύγχρονο, οικονομικά ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο που θα παρέχει ασφάλεια, γνώση, δεξιότητες και σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε το οπισθοδρομικό ρεύμα που επικρατεί στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και με όλα τα δημοκρατικά μέσα να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μας με τους φοιτητές και να συνεχίσουμε να εκφράζουμε τη βούλησή τους, στοχεύοντας σε μια σύγχρονη και εξορθολογισμένη Παιδεία”.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr