Αμέτρητες οι καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική κακοποίηση σε γνωστό πανεπιστήμιο

Αμέτρητες οι καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική κακοποίηση σε γνωστό πανεπιστήμιο

Τους τελευταίους εννέα μήνες έχουν γίνει 173 καταγγελίες – Η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορά σε περιστατικά ανάμεσα σε συμφοιτητές.

«Σοβαρό πρόβλημα» με περιστατικά σεξουαλικής κακομεταχείρισης παραδέχθηκε ότι αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Σε νέο σύστημα ανώνυμων αναφορών, υποβλήθηκαν 173 καταγγελίες, σε διάστημα εννέα μηνών.


Η πλειοψηφία των καταγγελιών (119) αφορά σε περιστατικά ανάμεσα σε συμφοιτητές. Επτά καταγγελίες έχουν υποβληθεί από μέλη του προσωπικού κατά συναδέλφων ενώ δύο έχουν υποβληθεί από φοιτητές κατά του προσωπικού. Στις υπόλοιπες δεν εμπλέκονται προσωπικό ή σπουδαστές. 

Το πανεπιστήμιο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα αναμενόμενο, λόγω του ανώνυμου χαρακτήρα του συστήματος, που έθεσαν σε λειτουργία τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Breaking the Silence», ενώ είδαν τα αποτελέσματα ως «μετρητή της επιτυχίας».  

Όμως, τα θύματα είναι μάλλον δύσκολο να υποβάλλουν επίσημη καταγγελία, όπως δείχνουν και τα στοιχεία, με βάση τα οποία μόλις 6 άτομα προχώρησαν σε μια τέτοια ενέργεια. 

Σύστημα ανώνυμων καταγγελιών και σε άλλα πανεπιστήμια

Σύστημα ανώνυμων αναφορών χρησιμοποιούν και άλλα βρετανικά πανεπιστήμια. Όμως το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ είναι το πρώτο που δημοσιεύει έναν τόσο υψηλό αριθμό αναφορών. 

Το σύστημα διατηρεί την ανωνυμία τόσο του καταγγέλλοντος όσο και του καταγγελλόμενου και παρέχει υποστήριξη σε πληροφορίες για το πώς να υποβάλλει κάποιος επίσημη καταγγελία, αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα που αφορούν Καταγγελίες Φοιτητών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr