Από το κελί των φυλακών πρωτοετείς φοιτητές σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα...

Τέσσερις ανήλικοι, τρόφιμοι των φυλακών ανηλίκων της Αυλώνας, άκουσαν αυτές τις ημέρες μια είδηση που άλλαξε την καθημερινότητά τους: απο τις 15 Σεπτέμβρη που τυπικά θα μπορέσουν να κάνουν την εγγραφή τους, θα είναι πρωτοετείς φοιτητές σε πανεπιστημιακά τμήματα στα οποία και πέτυχαν την εισαγωγή τους μετά απο κόπους μηνών και πολύ διάβασμα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Βήματος», οι τέσσερις νέοι πέρασαν σε πανεπιστημιακά Ιδρύματα στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις, οπότε και θα τους δοθεί ειδική άδεια για να μπορούν να επισκέπτονται τα Ιδρύματα αυτά, όσο συχνά χρειάζεται για να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους.

Η δυνατότητα αυτή δόθηκε εφέτος στους νέους των φυλακών Αυλώνας, όπου με απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, μετά απο πρόταση του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Αθ. Κυριαζή, λειτούργησε ειδικό εξεταστικό κέντρο που αφορούσε και τους προερχόμενους απο τα Επαγγελματικά Λύκεια.


Τα τέσσερα παιδια μετά απο πολύ διάβασμα αλλά και βοήθεια απο τους καθηγητές που τους διδάσκουν στο χώρο των φυλακών αλλά και τον διευθυντή του σχολείο τους κατάφεραν με μπουν στα Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Με μια συγκινητική επιστολή επιστολή που έφτασε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, ο ένας απο τους τέσσερις νέους ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Κυριαζή για την πρωτοβουλία του λέγοντας ότι θα βάλει τα δυνατά του για να τελειώσει γρήγορα και με επιτυχία τις εξετάσεις του.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr