ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Αυτονόητη και επιτακτική κατάργηση του ασύλου ανομίας

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Αυτονόητη και επιτακτική κατάργηση του ασύλου ανομίας

Μετά τις αποκαλύψεις του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για περιστατικά κλοπών και ληστειών ακόμα και επιθέσεων με μαχαίρι από συμμορίες, μέσα στην Πανεπιστημιούπολη της Αθήνας από καταγγελίες Πανεπιστημιακού αλλά και φοιτητών η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς η σταγόνα από το ποτήρι έχει ξεχειλίσει προ πολλού και έχει γίνει κύμα. Ένα κύμα βίας που στο πέρασμα του δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο και όλο και περισσότερο πληγώνει τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.


Στις πληγές αυτές ήρθε να προστεθεί σήμερα άλλο ένα κρούσμα βίας, όπου οι γνωστοί πια εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι δρουν ανενόχλητοι, κρυπτόμενοι πίσω από το κόκκινο άσυλο ανομίας εντός των ιδρυμάτων, λήστεψαν και μαχαίρωσαν φοιτητή στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Φαίνεται ότι όσο παραμένουν στην εξουσία της χώρας οι ιδεολογικοί συγγενείς αυτών των οποίων οι τακτικές δεν διαφέρουν σε τίποτα με αυτούς που έχουν κάνει καθημερινη συνήθεια τις αξιόποινες πράξεις, τόσο τα φαινόμενα βίας θα πολλαπλασιάζονται.

Ουδείς οφείλει να εκπλήσσεται από την ανασφαλή κατάσταση που τείνει να παγιωθεί, όταν ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ορίζει υπεύθυνο για την παραβατικότητα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο, με νόμο του οποίου αποφυλακίστηκαν δεκάδες τρομοκράτες και δολοφόνοι.

Δυστυχώς η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπουργοί της αρνούνται πεισματικά να κατανοήσουν ότι ο μοναδικός τρόπος για την εξάλειψη της βίας εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι η άμεση κατάργηση καθέτως και οριζοντίως του ασύλου ανομίας.

Όσο αυτό δεν εφαρμόζεται, η κυβέρνηση παύει να είναι απλώς συνένοχη στα αμέτρητα κρούσματα βίας, και καθίσταται στον έναν και μοναδικό ηθικό αυτουργό.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ως η μόνη δημοκρατική δύναμη εντός των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εγγυάται στην φοιτητική κοινότητα ότι δεν θα πάψει ποτέ να υπερασπίζεται την ασφάλεια του συνόλου, και να διεκδικεί με κάθε νόμιμο μέσο την αυτονόητη και επιτακτική κατάργηση του ασύλου ανομίας και την σύσταση της πανεπιστημιακής φύλαξης».

Μητσοτάκης: Μέσα τους πρώτους νόμους της Ν.Δ. η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr