Πώς 4 φοιτήτριες του Παν/μίου Πατρών έσωσαν νεαρό στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου τρώγοντας... ξύλο- Του γύρισε η γλώσσα- Οι μεθυσμένοι φίλοι του δεν τις άφηναν να βοηθήσουν

Πώς 4 φοιτήτριες του Παν/μίου Πατρών έσωσαν νεαρό στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου τρώγοντας... ξύλο - Του γύρισε η γλώσσα - Οι μεθυσμένοι φίλοι του δεν τις άφηναν να βοηθήσουν

Ξημερώματα Κυριακής στον πεζόδρομο της οδού Γεροκωστοπούλου. Ώρα 4.30. Ο πεζόδρομος βρίθει από κίνηση παρά το παράωρο, άλλωστε αυτή είναι και η ιδιαιτερότητά της περιοχής: η δυνατότητα να «δονείται» νυχθημερόν από νεολαία που συν της απόδοσης ζωτικότητας στην πόλη, απολαμβάνει τον απελευθερωμένο μύθο της, συχνά πυκνά με καταχρήσεις.

Νεολαία και κατάχρηση πάνε μαζί άλλωστε, όπως και η κατάχρηση πάει μαζί με τον κίνδυνο τον οποίο κατά σύστημα προκαλεί.


Κάπως έτσι τα ξημερώματα της  Κυριακής 26 Νομεβρίου, μια παρέα νεαρών αγοριών κατέβαινε το υπερυψωμένο τμήμα του πεζόδρομου, στο κέντρο του, με θόρυβο εφάμιλλο σύρραξης βγάζοντας έξω τους θαμώνες των καταστημάτων που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί, για να διαπιστώσουν ότι δύο μεθυσμένοι νεαροί είχαν συμπλακεί μεταξύ τους παίζοντας ξύλο και η επίσης μεθυσμένη παρέα τους προσπαθούσε να τους χωρίσει.

Κάποια στιγμή ο ένας σπρώχνει δυνατά και ο άλλος καταλήγει να πέφτει από μεγάλο ύψος από το υπερυψωμένο τμήμα, κάτω στον πεζόδρομο, με το μπροστινό μέρος του κεφαλιού του..

Άπαντες παγώνουν και καταλήγουν στήλη άλατος όταν βλέπουν τον τραυματία να αλλάζει χρώμα, να έχει σπασμούς και να έχει γυρίσει η γλώσσα του.

Τέσσερις φοιτήτριες  από παραπλήσιο μαγαζί πλησιάζουν να βοηθήσουν. Οι τρεις είναι μέλη του Ερυθρού Σταυρού. Η μεθυσμένη παρέα αρχίζει να τις βρίζει και να τις εμποδίζει να πλησιάσουν, σπρώχνοντάς τες. Ο νεαρός τραυματίας εξακολουθεί να έχει γυρισμένη τη γλώσσα του και να βγάζει έναν ήχο πνιγμού ενώ ένας από τους μεθυσμένους φίλους του προσπαθεί να του τη γυρίσει τη γλώσσα με ένα κλειδί!

Οι κοπέλες φωνάζουν ότι το παιδί θα πεθάνει αν δεν τις αφήσουν να βοηθήσουν. Οι μεθυσμένοι φίλοι του μεθυσμένου τραυματία, εξακολουθούν να τις βρίζουν και να τις σπρώχνουν ενώ αυτός έχει μελανιάσει και η προσπάθεια με το κλειδί δεν αποδίδει καθώς ουδεμία σχέση έχει με την ιατρική.

Τότε εκνευρισμένη μια από τις φοιτήτριες, βλέποντας ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και το παιδί κινδυνεύει να πεθάνει, σπρώχνει όσους βρίσκονται από πάνω του «τρώγοντας» κυριολεκτικά ξύλο και φτάνει στον τραυματία βάζοντας δύο δάκτυλα κάτω από το σαγόνι του ψηλά και γέρνοντας το κεφάλι του πίσω για να ανοίξει η τραχεία ενώ άλλη μια σπεύδει σε βοήθεια και η τρίτη καλεί το ΕΚΑΒ.

Ο νεαρός συνέρχεται με πολύ μεγάλη δυσκολία και αρχίζει να αναπνέει ενώ καθώς τον σηκώνουν συνειδητοποιούν ότι το χτύπημα στο κεφάλι του έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο εξόγκωμα στο ύψος του μετώπου και τα χέρια της κοπέλας που τον βοήθησε έχουν γεμίσει αίμα, καθώς έχει χτυπήσει και στο στόμα και αιμορραγεί.

Οι φίλοι εξακολουθούν να βρίζουν και ενώ τον έχει παραλάβει το ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Καθίσταται σαφές ότι αν δεν είχαν βρεθεί τυχαία στο σημείο οι φοιτήτριες τρεις εκ των οποίων έτυχε να γνωρίζουν τα περί παροχής βοήθειας, η μία μάλιστα είναι και φοιτήτρια της ιατρικής, θα θρηνούσαμε ένα νεαρό παιδί από γυρισμένη γλώσσα και μεθυσμένους φίλους.

Οι κοπέλες που τον συνέφεραν ήταν οι άγγελοί του αλλά το αλκοόλ δεν τον άφησε να τις δει.

«Ήταν ζήτημα λίγων δευτερολέπτων. Αν δεν μας άφηναν να παρέμβουμε, το παιδί θα είχε πεθάνει» λένε στην εφημερίδα «Κόσμος».

Φοιτήτρια για Μετεγγραφές: Κύριε Γαβρόγλου μας αναγκάζετε να διακόψουμε τις σπουδές μας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr