ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Συνδικαλιστών των Φοιτητικών Συλλόγων Πάτρας που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Συνδικαλιστών των Φοιτητικών Συλλόγων Πάτρας που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ

Για την απαράδεκτη στάση της ΠΑΣΠ στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων ενάντια στα ψηφίσματα συμπαράστασης στην κατάληψη των εργατικών σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ στα διοικητικά συμβούλια πήραν τη πρωτοβουλία να καταθέσουν ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την εργατική τάξη της Πάτρας και τα υπαρκτά σωματεία του Εργατικού Κέντρου που έχουν πάρει στα χέρια τους τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του. Εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα τη συμπόρευση τους για να ενισχυθεί η ριζοσπαστική γραμμή μεσα στο εργατικό κίνημα, γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία και το κεφάλαιο.


Καταγγέλουμε την απαράδεκτη στάση των εκπροσώπων της ΠΑΣΠ που σαν άλλοι εισαγγελείς ζήτησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι να «σπάσουν τη κατάληψη για να τηρηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες».

Η τοποθέτηση τους είναι κατάπτυστη, οι μάσκες έπεσαν!

Απέδειξαν για άλλη μια φορά ποιος είναι ο ρόλος τους. Απροκάλυπτα όχι μόνο στηρίζουν την εργοδοσία, την αστική τάξη της Πάτρας και τους μηχανισμούς της αλλά και έχουν στόχο το φοιτητικό κίνημα να συμμετάσχει ενεργά στα σχέδια τους και να έρθει σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους δηλαδή τους γονείς μας. Επιβεβαιώνουν με το πιο φανερό τρόπο ότι θέλουν φοιτητικό κίνημα διαλυμένο, ουρά του κεφαλαίου και των Κυβερνήσεων του, χειροκροτητή των ξεπουλημένων εργοδοτικών ηγεσιών του εργατικού κινήματος. Επιδιώκουν κίνημα συμβιβασμού και υποταγής με τη σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ανοίγουν τη πόρτα για τη καταστολή του σαν να είναι συνεννοημένοι με τη Κυβέρνηση και το όργιο καταστολής που εξαπέλυσε τη προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! Οι φοιτητές τους γυρίζουν ήδη τη πλάτη. Ενώνονται με τους εργάτες της Πάτρας, συμπαραστέκονται στον αγώνα τους, και δυναμώνουν το δικό τους για μαζικό ριζοσπαστικό κίνημα που θα διεκδικεί τις ανάγκες μας, για τη ζωή και το μέλλον μας εναντια στα σχέδια Κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Ηδη οι αποφάσεις συμπαράστασης φοιτητικών συλλόγων πληθαίνουν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 10 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΜΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr