Φοιτητές στηρίζουν τους πληγέντες της Μάνδρας

Φοιτητές στηρίζουν τους πληγέντες της Μάνδρας

Με σκοπό τη στήριξη των ανθρώπων που επλήγησαν από τις πλημμύρες, φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Φοιτητών Erasmus του ESN (Erasmus Student Network) AUA Athens, συγκέντρωσαν τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και ρούχα, τα οποία παρέδωσαν στον Δήμο Μάνδρας.

Ειδικότερα, οι φοιτητές του Συλλόγου Εθελοντών Φοιτητών Erasmus του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ESN AUA Athens συντόνισαν όχι μόνον τους φοιτητές του ΓΠΑ αλλά και μέλη άλλων ΑΕΙ της Αθήνας που συμμετέχουν στο δίκτυο ESN Greece  (ΓΠΑ, ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, Πάντειο Πανεπιστήμιο, ΕΜΠ, ΠΑΠΕΙ, ΤΕΙ Αθηνών, ΤΕΙ Πειραιά).  Η πρωτοβουλία των φοιτητών βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και άλλων ειδών, τα οποία μεταφέρθηκαν με το ημιφορτηγό του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Φοιτήτριες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδουν τα τρόφιμα και τα είδη προσωπικής υγιεινής που συγκέντρωσαν στον Δήμο Μάνδρας.

Ο ESN AUA Athens είναι Σύλλογος (Δίκτυο) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα μέλη του οποίου είναι φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δραστηριοποιούνται εθελοντικά, με σκοπό τη διευκόλυνση των εισερχόμενων και εξερχόμενων φοιτητών Erasmus του ΓΠΑ έχοντας μότο «Φοιτητές βοηθούν φοιτητές» («Students helping students»).

Το ESN AUA Athens είναι η παλαιότερη εθελοντική ομάδα του ΓΠΑ. Σήμερα στο ΓΠΑ έχουν αναπτυχθεί και δραστηριοποιούνται και άλλες φοιτητικές εθελοντικές ομάδες.  Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει αναπτύξει θεσμικό πλαίσιο εθελοντισμού των μελών της κοινότητάς του, ώστε να υποστηρίζει δράσεις εθελοντισμού στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης και της σύνδεσής του με την Κοινωνία.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr